Logo MojaObčina.si

Lukovica

JUTRI
6°C
-3°C
ČE.
2°C
-1°C

Kratek tečaj kaligrafije

2253
Organizator: Likovna sekcija Društva upokojencev Lukovica

Člani likovne sekcije Društva upokojencev Lukovica organiziramo dne 13.februarja 2017 kratek tečaj kaligrafije, od 16. ure dalje v društveni sobi Občine Lukovica. Vodila ga bo naša članica Marcela Kopitar. Tečaj bo trajal približno 3 šolske ure (3x45 minut).  Tečaj bo brezplačen, za kopije materialov boste prispevali prostovoljne prispevke v višini materialnih stroškov za kopiranje (cca. 5 €).

Prijave zbiramo na e-mail celinkaslc@outlook.com ali po sms na 040 647933.

Za praktični del tečaja rabite ustrezna kaligrafska peresa, tuš in vsaj 90g pisarniški papir.

Držalo in navadna kaligrafska peresa lahko poceni nabavite v trgovini Art v BTC City, lahko pa tudi dražja nalivna kaligrafska peresa, ki jih dobite tudi v MK, Mullerju in še kje.

Kaj je kaligrafija (po Wikipediji):                            

Kaligrafija (iz grških besed kallos - »lepota« in graphẽ »pisanje«) je zvrst vizualne umetnosti, ki se ukvarja z abstraktnim oblikovanjem pisave. Kaligrafi se ukvarjajo predvsem s posnemanjem starih pisav, ki dajejo vabilom, čestitkam, priznanjem, naslovom, listinam in raznim okrasnim predmetom poseben čar in lepoto. Glavni pripomoček pri tem so po navadi posebna kovinska peresa s prirezano konico, ki jih je potrebno glede na tip pisave držati pod določenim kotom. Nepogrešljive so tudi razne vrste papirja; paziti je treba le, da papir ni pretanek ali preveč vpojen za izbrano pisalo. Seveda tudi brez črnila v raznih odtenkih ne gre.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Avtocenter Valjunec