Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Z GRADNJO PARKIRNE HIŠE P + R GROSUPLJE PRIČNEMO ŽE SPOMLADI

Občina Grosuplje se je s projektom »P + R Grosuplje« uspešno prijavila na javni razpis Ministrstva za infrastrukturo in tako za izgradnjo parkirne hiše dobila tudi nepovratna sredstva evropske kohezijske politike v višini 1.655.732,80 evrov. Ta bo nastala na parkirišču pri občini oz. poleg avtobusne in železniške postaje v Grosupljem. Uporabniki parkirne hiše P + R Grosuplje bomo tako lahko svoja vozila parkirali v parkirni hiši in se do glavnega mesta odpeljali z mestnim avtobusom 3G ali z vlakom. Parkirnina pa ne bo dražja, kot je vožnja do prestolnice in nazaj v Grosuplje.

Gre za spodbujanje javnega prevoza na način, da uporabo osebnega avtomobila zamenja kombinacija uporabe zasebnega in javnega prevoza, parkirna hiša naj bi tako privabila tudi voznike, ki bi sicer parkirno mesto iskali v Ljubljani.

Ta način prevoza do naše prestolnice bo prispeval k razbremenitvi cest proti Ljubljani in po samem mestu, s tem pa bomo prispevali tudi k znižanju izpustov škodljivih toplogrednih plinov in trdih delcev.

Gradbeno dovoljenje za izgradnjo parkirne hiše P + R Grosuplje smo pridobili in objavili tudi že javno naročilo za izbiro izvajalca. Podpis pogodbe z izbranim ponudnikom je predviden v drugi polovici marca in v kolikor bodo vremenske razmere dopuščale, takoj za tem pričnemo tudi z gradnjo.

V parkirni hiši bo za namen parkiranja P+R zagotovljenih 161 parkirnih mest, vse skupaj jih bo sicer 222. Parkirna hiša bo omogočala tudi polnjenje električnih vozil, zaprta kolesarnica za 40 koles ob njej pa tudi polnjenje električnih koles.

Parkirna hiša P + R Grosuplje se bo tako pridružila že dobro vzpostavljeni mreži P + R parkirišč Ljubljane z okolico.

Kohezijski sklad

 

Ministrstvo za infrastrukturo

 

Občina Grosuplje

 

 

Oglejte si tudi