Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
6°C
SOB.
24°C
6°C
Oceni objavo

Penzion Hiša sonca Luče novi član družine Zeleni ključ/Green Key

Zeleno zgodbo trajnostnega turizma v Lučah soustvarja tudi penzion Hiša sonca Luče, ki se je vpisal med prejemnike trajnostnega znaka Zeleni ključ.
Certifikat Zeleni ključ je vodilni standard odličnosti na področju okoljske odgovornosti in trajnostnega delovanja v turistični industriji. Zagotavlja zavezanost turističnega obrata okolju in trajnostnemu razvoju ter omogoča njihovim gostom, da z ozaveščenim ravnanjem neposredno pripomorejo k varovanju okolja.
Vodstvo in zaposleni v penzionu Hiša sonca Luče so se odločili, da želijo nadgraditi svoje trajnostno poslovanje in okoljsko odgovorno delovanje, zato so se vključili v postopek certificiranja za pridobitev trajnostnega certifikata za namestitve - Zeleni ključ in ga tudi uspešno prestali. Kriteriji, po katerih so bili ocenjeni in certificirani, pokrivajo kar 13 področij: okoljsko upravljanje, vključenost osebja, informiranje gostov, vodo, pranje in čiščenje, odpadke, energijo, hrano in pijačo, notranje okolje, zelene površine, korporativno družbeno odgovornost, aktivnosti v naravi in administracijo.
S prejemom Zelenega ključa se je penzion Hiša sonca Luče zavezal k načelom trajnostnega, samooskrbnega in inovativnega delovanja ter iskanju inovativnih načinov zmanjševanja porabe vode in elektrike ter varovanja okolja. S pridobitvijo znaka je Hiša sonca izpolnila tudi pogoje za pridobitev znaka Slovenia Green Accommodation, s čimer bo na slovenskem, evropskem in globalnem trgu tudi formalno prepoznavna kot okolju in družbi prijazna namestitev.
Program Zeleni ključ velik poudarek namenja obveščanju in vključevanju obiskovalcev v trajnostne in okolju prijaznejše ukrepe, ki jih v obratih izvajajo. Zagotavlja, da je osebje v obratih dobro obveščeno in primerno usposobljeno na področju okolju prijaznih in trajnostnih praks, nenehno išče nove – trajnostne – načine poslovanja in uporabe tehnologije, z namenom, da bi se z zmanjšanjem porabe virov in količine odpadkov zmanjšali vpliv na okolje ter stroški poslovanja. Ker so gostje vedno bolj ozaveščeni glede okoljske problematike, postajajo pozitivne okoljske poverilnice vedno bolj pomembne, ko izbirajo primeren obrat za preživljanje svojega prostega časa ali za poslovno druženje.
Zeleni ključ simbolizira zavezanost okolju in trajnostnemu razvoju, ki je za potencialne goste izjemno privlačna. Pridobitev okoljskega znaka Zeleni ključ, pomeni za obrat tudi dodatni način promocije, saj obrat potencialnim gostom s pridobitvijo omenjenega znaka sporoča, da izpolnjuje stroge okoljske kriterije ter aktivno, celostno in sistematično izboljšuje svoje trajnostno naravnano poslovanje.
Hiša sonca Luče s pridobljenim certifikatom dodaja pomemben kamenček v mozaik zelene zgodbe trajnostnega turizma v naši občini, za kar se jim zahvaljujemo in jim obenem iskreno čestitamo za ta dosežek!

Oglejte si tudi