Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
6°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Slovenska bakla obiskala Luče

Olimpijski komite Slovenije je pred začetkom Olimpijskih iger v Tokiu pripravil vseslovenski projekt Slovenska bakla, ki je svojo pot po Sloveniji začela 22. aprila na Ravnah na Koroškem. Pod okriljem Urške Žolnir Jugovar bo obiskala prav vseh 212 slovenskih občin in se povezala z zamejskimi kraji v Italiji, Avstriji in na Madžarskem ter Hrvaškem.
Slovenska bakla je v sredo, 14. 7. obiskala tudi Luče kot 180. občino na njeni poti. Njeno popotovanje se je začelo pri znamenitem skalnem osamelcu Igla, kjer so sosedje Solčavani baklo predali skupini navdušenih lučkih kolesarjev, ki so jo popeljali do Vlcerske bajte. Tam so častno nalogo nosilca prevzeli člani občinskega sveta in baklo v spremstvu mladih tekačev ponesli po sprehajalni poti ter čez center vasi do Športnega centra Luče, kjer jo je prevzel župan Ciril Rosc. Slednji je izrekel dobrodošlico organizatorjem in sodelujočim in se v kratkem nagovoru dotaknil tudi številnih uspehov domačih športnikov. Patrik Rosc, predsednik NTK Savinja, je med kratkim pogovorom z moderatorjem izpostavil izjemne dosežke mladega kluba, ki je že štiri leta član 1. slovenske namiznoteniške lige za moške, ob tem pa se lahko pohvali tudi z več kot dvajsetimi kolajnami na državnih prvenstvih v mlajših kategorijah. Šolarji in animatorji so pripravili bogat spremljevalni program v znamenju petih olimpijskih krogov, med tekom po posebnem poligonu so učenci recitirali pesmi z olimpijskimi motivi. Simpatično pripravljen program se je zaključil s tradicionalnim skupinskim fotografiranjem vseh udeležencev s Slovensko baklo. Bakla je nadaljevala svojo pot proti Ljubnem, kjer so jo prvi pozdravili številni nogometaši na nogometnem igrišču na Forštu.
Slovenska bakla združuje slovenske športnike, promovira olimpijski duh in izraža podporo Olimpijski reprezentanci Slovenije. Narejena je iz jekla Železarne Ravne. Reciklirano nerjavno jeklo je simbol trdnosti in trajnosti, bukov les pa simbol modrosti in samozavesti. Plamenico zaključuje krona v silhueti Triglava. Ročaj iz bukovega lesa objema pet olimpijskih krogov, simbolov povezovanja. Plamen širi svetlobo, simbol upanja (bakla.olympic.si).

Oglejte si tudi