Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
1°C
SOB.
19°C
3°C
Oceni objavo

PRAZNIČNE USTVARJALNE DELAVNICE V LETU 2018

V času božično-novoletnih praznikov Občina Luče v sodelovanju z domačimi ustvarjalkami že tradicionalno prireja praznične ustvarjalne delavnice v kulturni dvorani. Letos so delavnice potekale med 27. in 29. decembrom 2018. Vse delavnice so bile dobro obiskane - zaradi čim bolj učinkovitega dela in zagotavljanja kakovosti izvedbe je namreč udeležba na posamezni delavnici omejena na 12 oseb. 

Pod vodstvom mentorice Marjete Fale so udeleženke osvojile osnove filcanja oziroma polstenja iz nepredene volne. Celotna delavnica s kratko vmesno pavzo je trajala dobre štiri ure. V prvem delu delavnice si je vsaka udeleženka izdelala dekorativno sedežno blazino, v drugem delu pa še okrasno okensko zaveso.

Na petkovi delavnici izdelovanja voščilnic, aranžmajev in dekoracij z mentorico Miro Kalčič so udeleženke iz vrvi in paličic oziroma vej različnih dolžin sestavile malce drugačno novoletno smrečico. S pomočjo naravnih materialov in različnih okrasnih dodatkov je nastalo zanimivo dekorativno drevesce za na steno. V nadaljevanju si je vsaka udeleženka izdelala še po tri unikatne voščilnice. 

Sobotno dopoldansko delavnico je vodila Nika Petek, ki je udeleženke naučila pletenja z rokami iz posebne, nekoliko debelejše volne. Ker se namesto pletilk uporabljajo roke, je vmes težko početi karkoli drugega in tako so že po eni uri ustvarjanja nastali čudoviti, puhasti šali. V zadnjem delu delavnice si je vsaka udeleženka izdelala še poljuben kos nakita.


Vzdušje na delavnicah je bilo res pozitivno, sproščeno in delovno ustvarjalno. Udeleženke so pridobile nova znanja in ideje ter ob prijetnem druženju in klepetu preizkusile svoje ročne spretnosti in kreativnost.

Oglejte si tudi