Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Literarni večer KD Slap v Lučah

Vlcerska bajta v Lučah je večkrat gostoljubno prizorišče različnih dogodkov. To jesen so se tam zbrali člani Kulturnega društva Slap, med njimi je tudi več prebivalcev Občine Luče. Pripravili so literarni večer in se pogovorili o izdaji vsakoletnega zbornika svojih del, ki bo letos jubilejni – izdali bodo 20. številko.

Zbrane je uvodoma pozdravila domačinka Anica Podlesnik. Literarna dela, ki so jih prebirali na omenjenem dogodku, so bila večinoma nova – nekatere pesmi so nastale prav na dan tokratnega srečanja. Nekaj pa je bilo tudi del starejšega datuma, ki so bila morda že kje objavljena, saj imajo nekateri avtorji za sabo že izdajo samostojnih knjig. Kljub temu njihova sporočilna vsebina ni obledela, saj so pesmi kot življenje v svojem ponavljanju večno nove, kakor je dejala predsednica društva Albina Rajter.

V društvu vsako leto izdajo knjigo svojih novih del. Društvo deluje že 22 let, tokratni zbornik pa bo nosil številko 20. Vmes eno leto knjige niso izdali, enkrat pa so izdali skupno številko za dve leti. Odtlej s pomočjo razpisov nekaterih občin, med njimi tudi Občine Luče, in različnih donatorjev ter z lastnimi sredstvi avtorjev zbornik izdajajo redno vsako leto.

Člani društva prihajajo predvsem iz zgornjesavinjskih občin, pa tudi iz drugih krajev kot so Celje, Mislinja, Ivančna Gorica in od drugod. Število članstva raste, tudi na tem dogodku so medse sprejeli dva nova člana. Po uradnem delu so se poveselili še ob harmoniki, na katero je zaigral njihov član Kristjan Germelj. 

Oglejte si tudi