Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

31. Gradovi Kralja Matjaža 2023

Zadnji vikend v januarju 2023 bo Matevžavih travnikih pod Stadionom v centru Črne na Koroškem potekala že 31. zimska pravljica imenovana Gradovi kralja Matjaža, kjer so od njenega začetka, leta 1993 zgradili že preko 1400 snežnih gradov in skulptur.
 
Vabljeni, da se preizkusite pri gradnji snežnih gradov kralju Matjažu v čast. Predprijave so že odprte - svojo ekipo lahko prijavite s klikom na prijavni obrazec.
 
31. prireditev njegovemu visočanstvu v čast bo potekala v času med 27. 1. in 29. 1. 2023. Tridnevno dogajanje se prične v petek zvečer, ko na smučišču v Črni na Koroškem poteka nočni slalom med baklami, za pokal kralja Matjaža. Osrednji dogodek prireditve je sobotno tekmovanje ekip v gradnji snežnih gradov in snežnih skulptur tematsko sorodnih legendi kralja Matjaža. Celodnevno gradnjo vsako leto spremlja pester zabavno kulturni program (predstavitev ekip, izbor Alenčice, prižiganje bakel in sveč, ognjena predstava, svečani prihod kralja Matjaža, podelitev nagrad najboljšim ekipam, glasbeni nastopi na pravi koroški gavdi). S prižiganjem bakel in razglasitvijo najlepših gradov doživi celodnevno pravljično dogajanje zvečer svoj vrhunec, ob soju plamenic snežni gradovi dodatno zažarijo. Nedelja je namenjena otrokom, za katere pripravimo zanimive otroške animacije, lutkovne predstave, iskanje skritega zaklada, možnost jahanja in druge zabavne otroške aktivnosti. V nedeljo se podelijo nagrade za najboljša likovna in literarna dela na temo kralja Matjaža, ki so jih ustvarjali učenci slovenskih osnovnih šol.
 
V prilogi je dostopen program prireditve. Več o sami prireditvi si lahko preberete na https://www.crna.si/gradovi_obrazec/.  


vir: občinska spletna stran

Oglejte si tudi