Logo MojaObčina.si

Luče

JUTRI
2°C
-3°C
TOR.
5°C
-3°C

Delavnica: E-odpadki in naše okolje

301
Organizator: ZEOS, d.o.o.
Delavnica se dogaja v Velenju, a je organizirana v sklopu postavitve uličnih zbiralnikov v Lučah.

V družbi ZEOS, d.o.o. smo z januarjem 2016 pričeli z izvajanjem petletnega projekta zbiranja in ločevanja e-odpadkov in odpadnih baterij z naslovom LIFE Gospodarjenje z e-odpadki, ki je sofinanciran s strani Evropske komisije in Ministrstva za okolje in prostor RS. V sklopu projekta vzpostavljamo potrošniku prijazno mrežo zbiranja e-odpadkov in odpadnih baterij, med drugim tudi postavitev uličnih zbiralnikov na ekološke otoke širom Slovenije. Organizirali bomo več spremljevalnih aktivnosti, saj želimo občanom predstaviti projekt, omogočiti prijaznejša in dostopnejša mesta za oddajanje  e-odpadkov in jih hkrati seznaniti, zakaj je pravilna oddaja odpadkov pomembna za okolje.

 

VABIMO VAS NA DELAVNICO

»E-ODPADKI IN NAŠE OKOLJE«

V SREDO, 22. JUNIJA OB 10. URI,

V MLADINSKEM CENTRU VELENJE,

EFENKOVA 61A, VELENJE.

Delavnico organiziramo v sodelovanju z Zavodom Mladinska mreža MaMa in Društvom Ekologi brez meja in je namenjena starejšim od 15 let oziroma vsem tistim, ki jim je mar za prihodnost okolja in njihovega mesta. Delavnica bo tako informativna kot tudi izobraževalna.

Na delavnici bo:

 

-          predstavnik družbe ZEOS, d.o.o. predstavil projekt LIFE Gospodarjenje z e-odpadki s poudarkom na postavitvah uličnih zbiralnikov,

 

-          predstavnik PUP Saubermacher d.o.o. izpostavil lokalne tematike in izzive s področja ločevanja odpadkov,

 

-          predstavnik Društva Ekologi brez meja predstavil pomen pravilnega ravnanja z odpadki na primerih dobrih praks in izvedel delavnico »E-odpadki in naše okolje«, na kateri si bomo skupaj z vami zastavili cilje na področju ravnanja e-odpadkov za vaše za čistejše in bolj zeleno okolje,

 

Na dogodku se bo zgodila tudi podelitev podpisanih listin za predajo uličnih zbiralnikov predstavnikom občin Velenje, Šoštanj, Šmartno ob Paki, Nazarje, Gornji grad, Ljubno, Luče in Solčava, ki so bile podpisane na novinarski konferenci 27. maja 2016 v Velenju.

 

Delavnica je druga aktivnost od sklopa načrtovanih dogodkov v okviru postavitve 36 uličnih zbiralnikov v občinah Velenje, Šoštanj, Šmartno ob Paki, Nazarje, Gornji grad, Ljubno, Luče in Solčava.

 

Predvideno trajanje dogodka je 2 uri in 30 min, po zaključku pa vse udeležence čaka tudi pogostitev.

 

Svojo udeležbo obvezno potrdite do 20. junija 2016 preko obrazca na spletni strani projekta. Udeležba je brezplačna.

 

V kolikor potrebujete dodatne informacije smo vam z veseljem na voljo na navedenih kontaktih:

 

Urša Dolinšek                   Branka Biček Bizant

T: 01 235 52 55                 T: 01 366 85 61

 

E: novice@zeos.si

W: e-odpadki.zeos.si/

  

V upanju, da se dogodka udeležite, vas lepo pozdravljamo!

Ekipa projekta E-cikliraj

 

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!