Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
7°C
SOB.
26°C
5°C
Oceni objavo

Pomlad prinaša širitev in novo sezono GoNM

Ugodnejše vremenske razmere znova omogočajo vožnjo s kolesom, zato ponovno deluje avtomatiziran sistem za izposojo koles GoNM, ki bo v tem letu še nadgrajen z devetimi novimi postajami, dvajsetimi navadnimi kolesi, petinštiridesetimi električnimi kolesi in aplikacijo za pametne telefone.

Z današnjim dnem je začel delovati sistem v obstoječem obsegu s petindvajsetimi kolesi na petih lokacijah: na Seidlovi, Novem trgu, pri BTC-ju, Šolskem centru Novo mesto in na Ulici Slavka Gruma. V aprilu bodo dodane še štiri postaje z dvajsetimi kolesi na Drski, Glavnem trgu, pri Osnovni šoli Bršljin in na Seidlovi cesti, v maju pa bo sistem nadgrajen še z dodatnimi petimi postajami in petinštiridesetimi električnimi kolesi, ki bodo na Kandiji, Ragovski ulici, v Podbrezniku, pri Osnovni šoli Šmihel in Portovalu, uporabnikom pa bo za uporabo na voljo tudi aplikacija za pametne telefone.

 

Zaradi povečanega obsega postaj in uvajanja koles na električni pogon, kar bo bistveno povečalo uporabnost sistema in nivo storitev za uporabnike, se v letu 2019 spreminjajo tudi cene članarine. Obstoječim uporabnikom velja članarina do datuma poteka v letošnjem letu, za nove uporabnike, ki se bodo v sistem prijavili do 25. maja, bo letna članarina znašala petnajst evrov za koledarsko leto 2019, po tem datumu pa petindvajset evrov. Po 25. maju bo na voljo tudi mesečni paket za pet evrov.

Uporaba sistema GoNM je zelo enostavna, saj se morajo uporabniki pred uporabo zgolj registrirati v prostorih Turistično informacijskega centra (TIC) na Glavnem trgu 11, kjer plačajo članarino in s tem prejmejo kartico za brezplačno uporabo koles, v maju pa bo storitev na voljo za uporabo tudi s pomočjo aplikacije za pametne telefone. Dodatne informacije o delovanju in uporabi sistema izposoje koles so na voljo na spletni strani GoNM.

Oglejte si tudi