Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
3°C
SOB.
21°C
4°C
Oceni objavo

ŠTEVILO OKUŽB V NAŠI OBČINI SPET NARAŠČA

Del občinske uprave v sestavi župan Ivan Benčina, Vinko Košmerl in Sašo Debeljak ter poveljnik Civilne zaščite občine Loški Potok Stane Mišič so se sestali dne, 8. 4. 2021 ob 9. uri na sestanku v pisarni župana na Občini Loški Potok. Namen sestanka je bil pregled trenutne situacije oziroma stanja v občini v zvezi s koronavirusom. Najprej je bilo pregledano stanje in pri tem je bilo ugotovljeno, da:

-        število okužb v občini v zadnjih dneh spet hitro narašča, kar je po podatkih, s katerimi razpolagamo, posledica predvsem kršenja ukrepov v zvezi z druženjem oziroma zbiranjem ljudi ter neupoštevanjem zaščitnih ukrepov

-        da je bilo po podatkih NIJZ v občini Loški Potok do 30. 3. 2021 cepljenih 424 oseb, od tega s prvim odmerkom cepiva 287 oseb, kar predstavlja 16 % in z obema odmerkoma 137 oseb oziroma slabih 8 % prebivalcev.

Zaradi stalnega naraščanja števila okuženih v občini zato pozivamo občanke in občane, da se dosledno in striktno držijo vseh ukrepov za zaščito in preprečitev nadaljnjega širjenja virusa. Ker pa je edino učinkovito sredstvo proti virusu cepljenje, je želja, da bi se v bodoče še več občank in občanov odločilo za to obliko zaščite pred nevarnim virusom.

Oglejte si tudi