Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

OBISK MINISTRA ZVONKA ČERNAČA

V torek, 12. 4. 2022, sta našo občino obiskala Zvonko Černač, minister brez resorja, pristojen za razvoj in EU kohezijsko politiko ter Jože Tanko, poslanec SDS v Državnem zboru Republike Slovenije. Na delovnem srečanju, ki je potekalo v prostorih Občine Loški Potok in so se ga poleg župana in dela občinske uprave udeležili tudi nekateri predstavniki občinskega sveta ter gospodarstveniki iz občine in predstavniki vasi Stari in Novi Kot ter Pungerta, je tekla beseda o možnostih sofinanciranja različnih projektov iz EU skladov in tudi o ostali problematiki, s katero se srečujejo gospodarstveniki in ostali v naši občini.

Najprej je župan ministru na kratko predstavil občino in gosta seznanil s projektom daljinskega ogrevanja ter projekti v zvezi z izrabo obnovljivih virov energije, s katerimi se ukvarja občina. Minister Zvonko Černač je v nadaljevanju predstavil razne oblike in načine oziroma možnostmi sofinanciranja različnih projektov iz raznih skladov, tako v tej kot tudi naslednji finančni perspektivi. V nadaljevanju sta predstavnika vasi Stari in Novi Kot gostom predstavila projekt Srebrne vasi. Predstavniki gospodarstva so izpostavili probleme, s katerimi se srečujejo gospodarstveniki na obmejnih oziroma odročnih krajih in podali tudi nekatere predloge za rešitev le teh. Beseda je tekla tudi o problemih digitalizacije ter problematiki električnih omrežij v občini. Minister Černač je ob tem predstavil različne oblike možnosti reševanja omenjenih problemov ter tudi nekatere ukrepe, s katerimi je vlada v tem mandatu že pomagala gospodarstvu in prebivalcem

Ob zaključku obiska si je minister ogledal še prostore medgeneracijskega centra, ki se gradi nad trgovino KZ Velike Lašče ter ob tem izrazil pohvale in navdušenje nad tem, kako se naša občina infrastrukturno razvija.     

Oglejte si tudi