Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
7°C
JUTRI
26°C
6°C
Oceni objavo

OBVESTILO V ZVEZI S KORONAVIRUSOM

 

Del občinske uprave v sestavi župan Ivan Benčina, Vinko Košmerl in Sašo Debeljak, poveljnik Civilne zaščite občine Loški Potok Stane Mišič ter ravnatelj šole Andrej Starc so se sestali dne 19. 10. 2020 ob 9. uri na sestanku v pisarni župana na Občini Loški Potok. Namen sestanka je bila seznanitev in preučitev stanja v občini v zvezi s COVID-19 in sprejem morebitnih novih sklepov v zvezi z izvajanjem določenih ukrepov za preprečitev širjenja okužbe v občini.

Najprej je bila analizirana trenutna situacija v občini  glede COVID-19 in ob tem je bilo ugotovljeno sledeče:

1. V občini Loški Potok so do 18. 10. 2020 zvečer zabeleženi štirje primeri okužb, od tega trije med učenci v osnovni šoli.

2. Učenci osnovne šole ostajajo do nadaljnjega v karanteni oziroma se pouk izvaja na daljavo.

3. S strani URSZR smo bili obveščeni, da je bil ob 8. uri aktiviran Državni načrt zaščite in reševanja ob pojavu epidemije oziroma pandemije nalezljive bolezni pri ljudeh, kar pomeni, da se aktivirajo tudi regijski in občinski načrti zaščite in v primeru potreb se aktivirajo vse razpoložljive sile in sredstva za zaščito, reševanje in pomoč.

Po analizi stanja v občini so bili sprejeti sledeči sklepi:

1. V občini bomo še naprej spremljali stanje in na podlagi stanja ukrepali v skladu s pristojnostmi. Občane pozivamo, da se še naprej vestno držijo priporočil stroke in s tem pripomorejo k zajezitvi virusa.

2. Ponovno je aktivirana posebna telefonska številka, na katero se lahko občani obračajo v zvezi s potrebo po kakršnikoli pomoči zaradi posledic korona virusa. Telefonska številka je 068 641 653, linija pa je odprta vsak delovni dan med 8.00. in 12.00. uro.

3. Na spletni strani Javnega sklada RS za podjetništvo je na strani https://www.bizi.si/novice/brezplacne-maske-in-razkuzila-za-podjetja-s-5-zaposlenimi-ali-vec-f6f4c5e1-8fc6-4ae2-9704-03be7bf92905?utm_medium=email&utm_source=newsletter_4570&utm_campaign=tsmedia_mailing objavljen javni poziv za pridobitev zaščitne opreme za zaposlene

 

Oglejte si tudi