Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
2°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

Enostavne spodbude malih vrednosti za gospodarske družbe, samostojne podjetnike ali zadruge

Slovenski podjetniški sklad (v nadaljevanju: SPS) je na svoji spletni strani, objavil tri nove javne pozive, ki se nanašajo na DIGITALIZACJO! Podjetja bodo v okviru vavčerjev za digitalizacijo lahko pridobila Vavčer za pripravo digitalne strategije, Vavčer za digitalni marketing in Vavčer za dvig digitalnih kompetenc.

Do sedaj je objavljenih še 6 vavčerskih pozivov v pripravi pa so tudi že naslednji vavčerji z ostalimi različnimi vsebinami (vavčerji za prototipiranje, vavčerji za prenos lastništva, vavčerji za krožno/zeleno gospodarstvo), katere bo SPS objavljal postopoma v letu 2019.

-        Vavčer za certifikate kakovosti,

-        Vavčer za zaščito intelektualne lastnine,

-        Vavčer za tržne raziskave tujih trgov,

-        Vavčer za udeležbe na mednarodnih forumih,

-        Vavčer za udeležbo v gospodarskih delegacijah v tujino in

-        Vavčer za skupinske predstavitve slovenskega gospodarstva na sejmih v tujini.

MSP lahko preko vavčerjev hitro in enostavno pridobijo nepovratna sredstva v višini 60 % upravičenih stroškov za različne vsebine oz. od min. 500 EUR do največ 9.999 EUR za posamezni vavčer. Skupna višina vavčerjev, ki jih lahko podjetje koristi je 30.000 EUR/letno. Rokov za prijave ni, obravnava vlog oddanih na javne pozive je HITRA!

Oddajte vlogo

Na že objavljene javne pozive vavčerjev (dostopni so na spletni strani SPS: https://podjetniskisklad.si/sl/razpisi) lahko MSP odda vlogo. SPS bo preveril ali MSP izpolnjujejo pogoje javnega poziva in na podlagi preveritve sporočil odločitev o odobritvi ali zavrnitvi vloge.

Na pozive se lahko prijavijo mikro, mala in srednje velika podjetja ter zadruge, ki:

-        imajo sedež v Republiki Sloveniji,

-        se kot pravne ali fizične osebe ukvarjajo z gospodarsko dejavnostjo,

-        so organizirana kot gospodarske družbe, samostojni podjetniki ali zadruge,

-        imajo na dan oddaje vloge vsaj 1 zaposlenega,

-        niso v težavah (imajo poravnane finančne obveznosti, niso v postopkih prisilne poravnave, stečajnih postopkih itd.).

BREZPLAČNA pomoč pri pripravi vloge

Če imate glede vavčerjev še kakšna vprašanja, jih lahko naslovite na elektronski naslov vavcer@podjetniskisklad.si. Odgovore in vprašanja bomo objavljali na spletni strani SPS, predlagamo, da si jih ogledate.

Brezplačno pomoč pri pripravi vloge je možno pridobiti na Slovenskih poslovnih točkah (SPOT) Svetovanje. Za območje občin: Kočevje, Ribnica, Sodražica, Loški Potok, Osilnica, Kostel lahko pomoč dobite na: RC Kočevje Ribnica, Danijela Vukojević danijela.vukojevic@rc-kocevjeribnica.si, ali na 041 759 762.

Oglejte si tudi