Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
12°C
JUTRI
14°C
4°C
Oceni objavo

Znaki BUSKO

V letošnjem letu smo postavili novo prometno signalizacijo za označitev šolskih avtobusnih postajališč. Sistem BUSKO je sestavljen iz droga in table, ki opozarja voznike iz obeh smeri. Opozorilna – obvestilna tabla BUSKO zaradi svojega edinstvenega videza komunicira z vozniki in jim daje nedvoumne informacije ter tako podzavestno vpliva na njihovo hitrost in slog vožnje. Izstopa tudi s svojo barvitostjo v okolju, nasičenem z informacijami, in tako voznika pravočasno spodbudi (zbudi ga iz monotonosti, premišljenosti ali vožnje ˝na pamet˝) in pripravi na potencialno nevarnost, ki je pred njim.

Pogosto so avtobusna postajališča neprimerne čakalne površine, ki pa v skladu z uredbo ne izpolnjujejo osnovnih meril za avtobusna postajališča, zato smo se odločili take površine opremiti s sistemom BUSKO. V šolskem letu 2021/2022 smo s tablami opremili linijo šolskega prevoza Medvedje Brdo – Žibrše – OŠ Tabor. Na liniji smo postavili pet tabel BUSKO, tako da bodo otroci v prihodnjem letu varneje čakali šolski avtobus.

Namen Občine Logatec je, da tudi druge linije avtobusnega prevoza, kjer v skladu z uredbo ne moremo zagotoviti izdelave avtobusnega postajališča, opremimo z znaki BUSKO.

Oglejte si tudi