Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
4°C
ČET.
12°C
4°C
Oceni objavo

Zgodilo se je - Lokalni izziv Logatec

Na mladih svet stoji je star pregovor, ki še kako drži, saj so današnji mladi bodoči politični odločevalci, voditelji in vzorniki v naši okoljih, zato je vlaganje v razvoj potenciala mladine pomembna naloga vsake slovenske občine in lokalnega okolja. Tega se zavedajo tudi na Občini Logatec, ki je z veseljem pristopila k izvedbi dogodka »Lokalni izziv« Logatec, ki je potekal v sredo 18. aprila v prostorih Upravnega centra Logatec.

V ospredju sta bili dve temi na področju mladine in sicer:

  • Kako spodbuditi večjo vključenost mladih v lokalno skupnost in sodelovanje z njo? in
  • Kako izboljšati informiranje mladih (o neformalnih izobraževanjih, dogodkih, priložnostih za izmenjave, prakse,...)?

Na dogodek so bile povabljene organizacije iz mladinskega sektorja, predstavniki Občine Logatec, ter ostali posamezniki, ki jih tema zanima. Mladinski sektor združuje široko paleto različnih nevladnih in javnih organizacij, ki se ukvarjajo z mladimi, od mladinskih centrov, izobraževalnih zavodov ter različna društva (športna, kulturna, taborniki in skavti, študentski klubi, podeželska mladina,..), vendar je bil odziv s strani mladih skromnejši kot smo pričakovali. Morda se je zaradi lepega sončnega vremena, šolskih in drugih obveznosti dogodka udeležilo le nekaj mladih, ki pa so konstruktivno izražali svoje mnenje o problematiki in skupaj z županom, predstavniki občine in občinskim svetnikom iskali rešitve za omenjene problematike.

Kot problem so udeleženci izpostavili, kako vzpostaviti dialog med Občino in mladimi, pridobiti ideje s strani mladine in izvedeti kaj pogrešajo v svojem okolju. Strinjali so se, da v občini Logatec manjka prostor s profesionalnimi mentorji oz. zaposlenim, kjer bi izvajali vsebine za mlade srednješolce, ter pomanjkanje krovne organizacije, ki bi povezovala vse mladinske organizacije in obveščala o raznih dogodkih, aktivnostih. Na Občini so povedali, da namenski prostor za mlade že nekaj časa načrtujejo in iščejo, si pa želijo aktivne mladine, ki bo soustvarjala mladinski prostor v občini.

 

Stičišče NVO osrednje Slovenije

Oglejte si tudi