Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
1°C
SOB.
19°C
6°C
Oceni objavo

Z mislijo na prihodnost širimo mrežo polnilnih postaj tudi v Logatcu.

Občina Logatec je danes, 23. decembra 2021, skupaj s predstavniki Elektra Ljubljana zagnala dve novi postaji za polnjenje električnih vozil, ki sta umeščeni ob novem parkirišču Poštni vrt.  Ta omogoča parkiranje za skupno 35 avtomobilov, od tega sta dve parkirni mesti namenjeni invalidom, dve parkirni mesti pa sta rezervirani za parkiranje oz. polnjenje električnih vozil.
Občina Logatec je v poletnih mesecih zaradi pomanjkanja parkirnega prostora v osrednjem delu Logatca, kjer se nahaja večji del centralnih dejavnosti, pričela z izgradnjo novega parkirišča. Nova parkirna mesta bodo občanom, ki se v center Logatca pripeljejo z motornimi vozili iz bolj oddaljenih krajev, omogočala lažji dostop do zdravstvenih, lekarniških, tržničnih in trgovinskih storitev. Parkirišče je zasnovano z mislijo na čim večjo ozelenitev in ohranjanje zelenih površin ter načrtovanju novih, zato sta asfaltna le dovoz in glavna povezava čez parkirišče, sama parkirišča pa so v travnatih tlakovcih. Z izgradnjo prepotrebne nove parkirne površine smo poskrbeli za večjo urejenost parkiranja ter hkrati povečali mrežo električnih polnilnih postaj v Logatcu. Z mislijo na prihodnost, s čim manjšim ogljičnim odtisom, si želimo tovrstno mrežo polnilnih postaj dopolnjevati tudi v prihodnje.


Električni polnilnici sta svojemu namenu slavnostno predala župan Občine Logatec Berto Menard ter predsednik uprave Elektra Ljubljana mag. Marjan Ravnikar. Oba sta medsebojno sodelovanje označila kot dober primer iskanja skupnih infrastrukturnih rešitev za razvoj e-mobilnosti v občini. Poudarila sta, da je bil z umestitvijo novih električnih polnilnih postaj znotraj urbanega okolja narejen korak k zagotavljanju čistejšega okolja, parkirišču pa dodana nova zelena funkcionalnost.

Oglejte si tudi