Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Vnovič so se odprla vrata logaških osnovnih šol in naj ostane tako

Začetek septembra vsako leto naznani konec dolgih poletnih dni, ki jih otroci skupaj s svojimi starši, starimi starši in prijatelji preživijo v počitniškem ritmu. Ta je bolj umirjen in prinaša številne možnosti za druženje in ustvarjanje skupnih spominov. In tudi letos ni nič drugače.

 

Šolska vrata so se danes, 1. septembra 2021, vnovič odprla za učence osnovnih in srednjih šol. Res je, da tudi letošnji začetek šolskega leta do določene mere  zaznamujejo ukrepi za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19, vendar je veselje nad ponovnim srečanjem učencev in učiteljev v šolskih prostorih preseglo tudi to dejstvo. Čeprav novo šolsko leto za vsakega učenca pomeni nov korak k izpolnitvi ciljev, pa največji mejnik zagotovo predstavlja tistim otrokom, ki šolski prag prestopijo prvič. Prav zato se župan Občine Logatec Berto Menard vsako leto pridruži prvošolčkom in njihovim staršem na slavnostnem sprejemu v logaških osnovnih šolah in podružnicah ter jim podari knjižno darilo ter zastavo Republike Slovenije. Tako knjiga kot zastava sta popotnica mladim pri pridobivanju novih znanj in krepitvi slovenske zavesti. 

 

Tudi letos je župan v svojem nagovoru poudaril, kako pomembno je sodelovanje in razumevanje med učenci, učitelji in njihovimi starši. Marsikatero težavo je mogoče rešiti s pogovorom, ki pa mora biti konstruktiven in dostojen. Med vsemi deležniki je treba vzpostaviti zaupanje, saj je le tako mogoče doseči skupen cilj – učence opremiti z znanjem in veščinami za življenje.

 

Mnogi med vami, ste danes prvič svoje otroke posedli na »vlak osnovne šole«. In kot je povedala ravnateljica Osnovne šole 8 talcev Logatec Karmen Cunder, bo ta vlak zelo hitro dosegel končno postajo – zaključek devetletne osnovne šole. V tem času bodo učenci s pomočjo strokovno usposobljenih učiteljev prišli do novih znanj, izkušenj, se spremenili, stkala pa se bodo tudi nova prijateljstva, ki bodo prvošolce zagotovo povezovala še dolgo potem, ko bodo še zadnjič prestopili prag osnovne šole.

 

 Občinska uprava Občine Logatec

Oglejte si tudi