Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Uspešno sodelovanje logaških likovnikov na tematskih razstavah JSKD

Med 55 likovnimi deli izbranimi z desetih regijskih razstav JSKD, je na 8. državno tematsko razstavo 2022 VIDEZ TIPNEGA uvrščena Logatčanka Živa Čuk in Vrhničana Mateja Košar ter Janez Slabe (član Društva likovnikov Logatec). Regijska razstava Osrednje Slovenije, na kateri razstavljajo trije logaški likovniki se iz Zagorja ob Savi seli v Medvode, državna razstava pa bo v Murski Soboti.
Med septembrom in decembrom 2021 so se v organizaciji JSKD po Sloveniji zvrstile tematske regijske razstave Videz tipnega. Na vseh desetih regijskih razstavah je bilo kljub epidemiološkim izzivom uspešno postavljenih na ogled skupno 226 likovnih del, 55 pa je izbranih na državno razstavo.

Ob tematskem razpisu je bilo v predpripravah na razstave veliko truda vloženega v organizacijo številnih izobraževanj. Tako še dodatna podpora in spodbuda k poglobljenemu raziskovanju teme, ki jo nudijo predavanja in delavnice, doprinaša k iskanju vedno novih možnih likovnih rešitev, k stalni rasti kvalitete na razstavah prikazanih del in nadaljnjemu osebnemu razvoju posameznih avtorjev.

Na regijski tematski razstavi Osrednje Slovenije Videz tipnega je bilo, med lanskim 18. novembrom in letošnjim 15. januarjem, v avli Delavskega doma v Zagorju na ogled 44 likovnih del, ki jih je z območnih razstav po Osrednji Sloveniji izbrala strokovna spremljevalka mag. Nuša Lapajne Čurin. Z območne razstave v logaški Galeriji Hiša sonca, kjer so lani, od 24. septembra do 15. oktobra, razstavljali avtorji z izpostav JSKD Logatec in Vrhnika, so se na regijsko razstavo s svojimi deli uvrstili trije logaški in dva vrhniška ustvarjalca:

Darinka Lapajne: REGATA NA STIKSU, 2021, porcelan in steklo,

Mitja Milavec: SLIKA, 2021, akri,

Živa Čuk: BREZ NASLOVA, 2021, kombinirana tehnika,

ter Mateja Košar in Janez Slabe: SREČAnje, 2021, fotografija (triptih, kolaž).

Državni selektor akademski slikar Robert Lozar je z osrednjeslovenske regije izmed 44 razstavljenih izbral dela 14 avtorjev, med katerimi so tudi Živa Čuk iz Logatca in Mateja Košar ter Janez Slabe z Vrhnike.

Regijska razstava se iz Zagorja seli v Medvode, kjer bo v novi Galeriji Sora na ogled od 3. do 28. februarja 2022. Državna razstava pa bo od 30. junija do 10. avgusta 2022 v Galeriji Murska Sobota.

Oglejte si tudi