Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Tudi Občina Logatec podpira Matjaža Hribljana v dobrodelnem projektu za obolele z ALS

 V okviru dobrodelnga kolesarskega projekta “212 občin”  se je Matjaž Hribljan, mlad cestni kolesar iz Ivanjega sela pri Uncu, član KK Jan Sport iz Vrhnike, danes ustavil tudi v občini Logatec, kjer ga je z besedami podpore sprejel župan Berto Menard.

Matjažev cilj je v 13-ih dneh, med 19. in 31. julijem 2022, prekolesariti vseh 212 slovenskih občin. S kolesarjenjem bo ozaveščal o ALS obolenju, akcija pa bo namenjena tudi zbiranju sredstev za ALS obolele.

Kako lahko pomagamo obolelim z ALS?

V dobrodelni akciji lahko sodelujete tako, da:

-        del poti prekolesarite skupaj z Matjažem,

-        lahko ga pozdravite ob postanku v posamezni občini ali

-        s poslanim SMS sporočilom s ključno besedo ALS5 na 1919 prispevate 5 EUR.

Zbrana sredstva bodo namenjena za sofinanciranje fizične pomoči na domu, nakupu električne postelje in stropnega dvigala za ALS obolele. Več o akciji poiščite na spletni strani Društva distrofikov Slovenije in FB strani “212 občin”.

 

Kakšna bolezen se skriva za kratico ALS?

Amiotrofična lateralna skleroza (ALS) je hitro napredujoče nevrološko obolenje. Zaradi pešanja mišične moči oboleli postaja pri vseh življenjskih opravilih vse bolj odvisen od fizične pomoči drugega človeka. ALS obolenje zaenkrat še ni ozdravljivo.Obolelih je v Sloveniji približno 150. Oboleli se  včlanjujejo v Društvo distrofikov Slovenije oziroma v Odbor za ALS, ki v letošnjem letu praznuje 20. obletnico delovanja.

Oglejte si tudi