Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Praznični vikend tekačev

Tekači ŠD Tek je lek smo v petek sodelovali v akciji Občine Logatec ob Dnevu brez avtomobila. Na Cankarjevi cesti smo imeli svojo stojnico, kjer smo predstavljali našo dejavnost in skrb za več gibanja in zdravja vseh.

V Celju je potekalo Balkansko prvenstvo veteranov v atletiki, kjer je uspešno nastopilo tudi nekaj naših članov. Mojca Habič je bila posebno uspešna z zlato in srebrno medaljo v tekih na 800m in 1500m. Pa še nekaj drugih medalj smo dobili.

Manca Žibert je bila v Cerknem spet prva v krosu za primorske pokalne teke in je tako tudi skupna zmagovalka sezone.

Naporen vikend smo zaključili v nedeljo s tekaškim dnevom, ki smo ga pripravili v sklopu dobrodelnega maratona v Grajskem parku, kar je bilo tudi v sklopu prireditev ob prazniku Občine Logatec. V ne preveč prijaznih pogojih smo spremljali maratonca Bogomirja Dolenca tako, da smo izmenično tekli z njim. Bilo je dosti naših tekačev in tudi skupina naših mladih nadebudnežev je naredila kar nekaj krogov, potem pa so fantje morali še malo mučiti žogo. Škoda le, da je bilo hladno in deževno tako, da so bile spremljajoče dejavnosti slabo obiskane. Tekači smo pa opravili dober trening in to je bil še zadnji zares dolg tek pred Ljubljanskim maratonom. Po teku smo se kar kmalu porazgubili, saj je bilo hladno, bili smo utrujeni in mokri, pa  še čas kosila je bil. Vseeno pa smo opravili dobro delo in dobrodelnemu tekaču malo pomagali v boju s kilometri.

Oglejte si tudi