Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
4°C
ČET.
11°C
4°C
Oceni objavo

Po dejavnem poletju ponovno v redne jesenske aktivnosti

Tako kot pretekla leta smo tudi letos v ŠD Hotedršica poskrbeli za dejavno poletje, in sicer smo organizirali poletni tabor na Korenskem sedlu, kolesarski izziv O.K.I. in nogometni turnir. V prehodu na jesen pa smo pričeli z rednimi rekreativnimi dejavnostmi.
Trinajst mlajših članov, ki tudi sicer tudi redno trenirajo tek, se je sedaj že tradicionalno udeležilo poletnega tekaškega tabora na Korenskem sedlu v domu Pri mejašu. Pet sončnih avgustovskih dni so aktivno preživeli v naravi, na gorskem zraku prečudovitega kotička Gorenjske. Spremljalo jih je pet trenerjev in skupaj so obiskali  Tamar, Belopeška jezera, Planiško velikanko in Tromejo. Poleg pohodov in rednih tekaških treningov, so tudi rolali po Kranjski Gori in se kopali v kristalno čistem jezeru Jasna s čudovitim pogledom na Julijske Alpe v ozadju. Poletni tabor je za otroke pomenil odličen zaključek poletnih počitnic in aktivno pripravo na novo sezono treningov.

 

V sodelovanju s Kolesarskim klubom Sloga 1902 Idrija smo 13. septembra 2018 že tretje leto zapored organizirali Otroški kolesarski izziv ali krajše O.K.I., ki sodi v serijo dogodkov namenjenih predšolskim in osnovnošolskim otrokom z namenom, da se na prijateljski način pomerijo v kolesarjenju. Z organizacijo tega dogodka želimo večati zanimanje otrok in njihovih staršev za kolesarjenje kot obliko rekreacije ter tudi povečati zavest o varnosti v prometu. V Hotedršici je tako letos kolesarilo 36 otrok, razdeljenih v sedem kategorij. Naj poudarimo, da so vsi uspešno in brez poškodb prečkal ciljno črto.

V istem tednu (v soboto 15. septembra 2018) pa je v Hotedršici na igrišču pred osnovno šolo potekal še turnir v nogometu. Udeležilo se ga je šest ekip, od tega  tri iz Hotedršice. Tretje mesto je zasegla ekipa iz Zavratca, drugo mesto ekipa iz Idrije BHF in prvo mesto ekipa iz Cerknega. Pokal za najboljšega igralca je prejel David Bizjak, pokal za najboljšega golmana pa Janez Trpin.


V jeseni pa smo v ŠD Hotedršica pričeli z izvajanjem naših že ustaljenih aktivnosti, in sicer s:

-      treningi mlajše tekaške sekcije ob ponedeljkih in četrtkih (17:00-18:00),

-      treningi starejše tekaške sekcije ob torkih in četrtkih (17:00-18:00),

-      pilatesom ob ponedeljkih (19:00-20:00),

-      funkcionalno vadbo ob torkih (20:00-21:00) in četrtkih  (19:00-20:00),

-      telovadbo za ženske ob torkih in petkih (19:00-20:00) ter

-      vadbo za najmlajše ob četrtkih (18:00-19:00) – Mucek se giba.

Vabljeni, da se nam pridružite in poskrbite za rekreativno preživljanje prostega časa.

Oglejte si tudi