Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
7°C
NED.
21°C
9°C
Oceni objavo

Mladinski ribiški tabor na Vrhniki

Sredi junija in sicer od 14 do 16 smo v sklopu aktivnosti z mladimi v naši Ribiški družini Vrhnika organizirali splošni mladinski ribiški tabor. Tabor je potekal pod šotori, ki so nam jih odstopili na uporabo taborniki rodu 11 šola z Vrhnike.Udeležilo se ga je 21 otrok, članov naše in drugih ribiških družin. Inters je bil sicer veliko večji, samo zaradi prostorske stiske in namestitvenih zmogljivosti, jih nismo mogli sprejeti večje število.Namen tabora je bil predstaviti delo v ribiški družini s čim se srečujemo in za kaj vse skrbimo znotraj naše stanovske organizacije. Ob enem smo želeli poučiti začetnike o načinih ribolova v sladkih vodah, ter  pred sezono dopustov o ribolovu na morju. Poudarek je bil na nevarnih, ter lovnih ribah s katerimi se bodo tam srečavali. Ker je naše vodilo v ribiških družinah spoštovanje narave in njenega ekosistema , smo del izobraževalnega programa namenili tudi varovanju okolja. Poučili smo jih o ribiški etiki, ki zajema odnos ribiča do ribe, narave in do soribičev za vodo. Seveda pa je bila rdeča nit tabora predvsem ribolov.

Udeležence tabora smo razdelili v skupine, ki so jih vodili izkušeni mentorji. Seveda je mladino najbolj pritegnil sam ribolov, ki smo ga izvajali v neposredni bližini tabora v našem ribniku pri ribiškem domu v Sinji Gorici. Za našo prehrano je skrbela uigrana ekipa pod vodstvom našega kuharja Mihe. Za zdravje je skrbel naš reševalec Nejc, ki mu gre zahvala, da so mladi vnašali zadosti tekočine v telo, zaradi hude vročine, ki nas je spremljala cel časa tabora.

Zadnji dan tabora smo pripravili  tradicionalno tekmovanje v lovu rib. Tokrat so nam mladi nadobudneži pokazali, da se bomo morali mentorji, ki smo merili ulov, veliko več ukvarjati s svojo kondicijo, kot tudi, da je bilo za časa tabora osvojenega veliko ribiškega znanja. Z bregov jezera je namreč stalno odmevav klic mladih tekmovalcev,  »ribaaa« !  Po končanem tekmovanju in po starem olimpijskem načelu »pomembno je sodelovati » so bili nagrajeni prav vsi udeleženci tekmovanja s tem da prvi trije, malo bolj. Tu se zahvaljujemo tistim, ki so nagrade prispevali Trgovini Modest, Zavarovalnici Triglav z Vrhnike,Novi Ljubljanski banki in ne nazadnje RS Carp Shopu z Vrhnike. Zahvala gre tudi izjemnim mentorjem : Aleksandru, Stanetu, Juretu,Robiju, Maticu, Teotu, Arnelu, Mikiju,Gašperju,Martinu, ter vsem ostalim, ki so pomagali, da je tabor uspel.

Vsi udeleženci so brez izjeme ob zaključku tabora izjavili » vidimo se naslednje leto na že 7. Mladinskem taboru. Vabljeni so vsekakor tudi vsi ostali mladi, ki jih zanima druženje z vrstniki in ribolov v neokrnjeni naravi.

 

Ribiška družina Vrhnika bo  letos od 23. do 25 avgusta priredila še Mladinski muharski tabor, ki je tematsko vezan na ribolov z muharskim priborom na najlepše predstavnice ribjega rodu v naših rekah in bo potekal v Matjaževki ob izviru Ljubljanice v Retovju. Tam se boste naučili vsega potrebnega, kako zvezati svojo umetno muho in kako jo predstaviti ribi, da ta prime in veliko več. Pri izvedbi tabora bodo sodelovali priznani strokovnjaki iz sveta muharjenja in vezanja umetnih muh.Kaj več boste pa zvedeli na naši spletni strani : https://www.rdvrhnika.si ; kjer boste našli tudi prijavnice .

                                                                          

Za RD Vrhniko zapisal Vladimir Mikec

Oglejte si tudi