Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Splošna navodila za koronavirus – oskrba na domu v občini Logatec

Za občane, ki upravičeno ne morejo sami do najnujnejših dobrin, bo organizirana oskrba na domu. Upravičenci lahko pokličete na 01/ 7590 – 626. Na isti številki so občanom na voljo tudi splošne informacije vezane na koronavirus.

Za občane, ki zaradi okužbe ne smejo zapustiti stanovanja in se ne morejo sami oskrbovati, prek pomoči sorodnikov, prijateljev in znancev ali s spletnim naročanjem in dostavo pri trgovskih podjetjih bo organizirana preskrbo z najnujnejšo hrano, higienskimi pripomočki in zdravili. Slednje se bo organiziralo v sodelovanju z izvajalci pomoči na domu, humanitarnimi organizacijami in Civilno zaščito v občini.


Način izvajanja oskrbe bo zagotovljen tako, da bo prihajalo do čim manj stika med izvajalci pomoči in obolelimi. Vse potrebe po taki pomoči se beležijo v informacijskem centru Civilne zaščite občine na telefonski številki 01/7590-626, na katero lahko občani zaprosijo za tovrstno pomoč.


Prevzema gotovine za nujno oskrbo ne bomo izvajali prav tako prevzem bančnih kartic. Za dostavo zdravil je potrebno prevzeti zdravstveno kartico. Od osebe, ki bo le-to prevzela zahtevajte, da se izkaže v uniformi Civilne zaščite, humanitarne organizacije ali s posebnim pooblastilom štaba Civilne zaščite, razen če osebo osebno poznate. Kartico se bo prevzelo na higiensko primeren način (npr: pozvonili bomo in se odmaknili; oseba, ki pomoč potrebuje, položi kartico na prag in se umakne v stanovanje; zdravila in kartico bomo po opravljeni pomoči položili na prag, pozvonili in se odmaknili; počakali bomo toliko časa, da oseba, ki pomoč potrebuje, vzame zdravila in kartico ter zapre vrata). O tem, kaj je bilo dostavljeno, komu, kam in kdo je dostavil, kateri dan in uro, bomo vodili strogo evidenco.


Občani, ki imate vprašanja vezana na koronavirus, še posebej v povezavi z aktivnostmi Civilne zaščite Občine Logatec, smo za informacije na voljo na isti telefonsko številko 01 / 7590 – 626. Pozivamo pa, da ne kličete za informacije, ki so vam že na voljo na spletnih mestih Občine Logatec in NIJZ.

 

Civilna zaščita Občine Logatec

Oglejte si tudi