Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Vandalizem v gozdni igralnici vrtca Kurirček Logatec

V gozdni okolici enot naših vrtcev vzgojiteljice v sodelovanju s starši in s soglasjem lastnika vzpostavljamo gozdne igralnice za igro otrok. Otroci izredno radi bivajo v gozdu in se igrajo v gozdnih kotičkih. Da so gozdne igralnice bolj zanimive in igrive, se vanje postavi različne lesene rekvizite.

 

Tako gozdno  igralnico so nam pomagali narediti starši iz enot Tabor in Tičnica, v gozdu  nad Taborom lansko pomlad, prostor na gozdni jasi pa nam je prijazno odstopil g. Robi Petek. Vse lesene rekvizite (nažagane hlode za gozdni krog, previsno gugalnico, gugalnico na vrvi, hlode različnih višin in gozdni koš) so nam donirali starši otrok, ki obiskujejo naš vrtec ali pa so jih prispevali drugi posamezniki ali podjetja (Turk les – Toni Turek, Bostol, Brusilnica Treven, Blaž Eržen) povsem brezplačno. Vse rekvizite so nam tudi pomagali pripeljati na lokacijo gozdne igralnice z lastnimi sredstvi (avtomobilska prikolica) in na lastne stroške.

 

Žal smo bili v ponedeljek, 13. 1. 2020, otroci in vzgojiteljice neprijetno presenečeni, ker v naši gozdni igralnici ni bilo več lesenih rekvizitov za igro otrok. Ostala nam je le visoka gugalnica na vrvi in večji votel hlod. 

Ker smo celotno zamisel gozdne igralnice izvedli z namenom, da bi otrokom omogočili čim bolj kvalitetno in prijetno preživljanje časa na prostem, pri tem pa nam je pomagalo veliko ljudi dobre volje, smo nad vandalizmom še toliko bolj razočarani. 

Če bi imel v zvezi z izginulimi rekviziti kdorkoli kakšno informacijo, naj se obrne na vrtec. 

Hvala!

 

Vrtec Kurirček Logatec

Oglejte si tudi