Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
3°C
SOB.
18°C
7°C
Oceni objavo

Sodelovanje Vrtca Kurirček Logatec (enota Pod Košem) z Domom starejših Logatec

Vrtec Kurirček Logatec že vrsto let sodeluje z Domom starejših Logatec. Enota Pod Košem je z Domom zaradi neposredne bližine v stiku skoraj vsak dan. Če ne drugače, stanovalce pozdravimo, ko gremo mimo na sprehod.

Začetek šolskega leta sva se vzgojiteljici najstarejših skupin enote Pod Košem dobili z gospo Tanjo Brožič Volf, socialno delavko iz Doma ter naredile plan sodelovanja za letošnje šolsko leto. Kar nekaj načrtovanih tem smo že realizirali.

 

V tednu mobilnosti (septembra) smo se otroci iz skupine Mravljice in starostniki skupaj s svojimi spremljevalci odpravili peš od Doma starejših Logatec do Cankarjeve ceste, kjer so se odvijale dejavnosti v okviru tedna mobilnosti. Zelo lep je bil pogled na dolgo četico nasmejanih starih in mladih združenih v lep sprehod.

V mesecu novembru, pred Tradicionalnim slovenskim zajtrkom, smo s stanovalci pekli kruh. Skozi peko nas je vodila gospa Tadeja Fečur, ki kruh  peče tudi za vrtec. Otroci in stanovalci so tako izdelali hlebčke, makove štručke, pletenke, žemljice …

 

V mesecu decembru smo stanovalcem v domu okrasili dve smrečici. Otroci iz skupine Mravljice so jo okrasili na vhodu, otroci iz skupine Gosenice pa spodaj pri baru.

 

V mesecu decembru sta k nam v vrtec prišli dve stanovalki, gospa Zora Bratož in gospa Štefka Ivančič, ki sta otrokom prebrali zimsko pravljico. Dogodek smo povezali v čajanko in skupaj preživeli res lepo dopoldne. 

 

Stanovalce obiščemo tudi kar tako, ko gremo mimo na sprehod ali pa se malo poigramo na njihovih zunanjih igralih. V mesecu oktobru, so nas stanovalci spodbujali tudi na Kurirčkovi olimpijadi, katere organizator je bila enota Pod Košem.

 

 

Ob tej priložnosti bi se iskreno zahvalila socialnima delavkama, gospe Tanji Brožič Volf ter gospe Ani Skočir, ki sta glavna vez med nami, da vse poteka tako kot mora.

 

Trenutno je Dom zaradi bolezni zaprt, takoj ko bo spet mogoče pa imamo v načrtu še presajanje rož ter delavnico z glasbili. Po vsej verjetnosti pa bomo ponovili tudi čajanko, saj so bili otroci zelo navdušeni, ko sta stanovalki iz Doma prišli v vrtec in jim brali

 

Logatec, 27. 2. 2020

 

Foto: Urša Peternel, Tanja Oblak

Napisala: Tanja Oblak, vodja enote Pod Košem

Oglejte si tudi