Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
3°C
SOB.
18°C
7°C
Oceni objavo

Sestanek na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport glede prostorske stiske v osnovnih šolah v občini Logatec

 

V občini Logatec so tri osnovne šole, katere v tem šolskem letu obiskuje 1.463 učencev. Največ od teh ima OŠ 8 talcev Logatec, in sicer 774. Zaradi prostorskih težav, ki jih na tej šoli povzroča vedno večji vpis učencev, so se župan Berto Menard, direktor Občinske uprave Andrej Vrhunc in vodja Oddelka za družbene dejavnosti mag. Nevenka Malavašič, 24. oktobra 2018, udeležili sestanka na Ministrstvu za izobraževanje, znanosti in šport, kjer so jih sprejeli generalni direktor Sektorja za investicije Iztok Žigon in vodja Sektorja za investicije v predšolsko in šolsko infrastrukturo Mira Koren Mlačnik ter direktor Direktorata za predšolsko vzgojo in osnovno šolstvo mag. Gregor Mohorčič.

Predstavniki ministrstva so se seznanili s podatki o številu učencev in prostorskih možnostih za izvajanje pouka. Pri tem so predstavnikom Občine Logatec predlagali naslednje kratkoročne ukrepe:

-          povečanje števila učencev v oddelkih, in sicer s števila 28 na število 30,

-          vsaj za nekaj ur na dan uporabo vseh možnih prostorov, kot so knjižnica, čitalnica, avla,…

-          zamik začetka pouka, pri čemer je pristojno ministrstvo pripravljeno pomagati s sofinanciranjem spremenjenih ur jutranjega varstva in podaljšanega bivanja,

-          premik šolskih okolišev.

Kot dolgoročni ukrep so predlagali širitev obstoječih objektov in ne gradnje nove osnovne šole, saj so mnenja, da je, z vidika racionalnosti in gospodarnosti, bolje imeti tri večje osnovne šole, kot pa več manjših.

Župan Berto Menard je predstavnike ministrstva seznanil z idejnimi zasnovami in projekti širitev OŠ 8 talcev Logatec, OŠ Tabor Logatec in Vrtca Kurirček v Hotedršici.

V zaključku pogovora so predstavniki ministrstva obljubili pomoč in sodelovanje pri realizaciji navedenih projektov, bodisi v smislu pregleda načrtov bodisi v smislu sofinanciranja.

 

Zapis pripravila:

Občinska uprava Občine Logatec

 

Oglejte si tudi