Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Reševanje prostorske problematike na OŠ 8 talcev Logatec v polnem zamahu

Občina Logatec že daljše obdobje spremlja stanje na največji osnovni šoli v Logatcu. Zaradi starosti objekta, ki je bil zgrajen v 70-ih letih prejšnjega stoletja, se je za nadaljnje postopke povezane s preoblikovanjem in dograjevanjem šole lansko leto izvedel preris obstoječih načrtov šole. Na podlagi teh se je izvedlo proučevanje obstoječih prostorov ter izvedla celovita analiza objekta in potreb šole.

Pred poletjem je Občinski svet Občine Logatec na eni od svojih rednih sej sprejel sklep, da je treba najti kratkoročno rešitev v iskanju šolskih prostorov za prihodnji dve leti ter poleg delovne skupine, ki jo sestavljajo predstavniki šole in Občine, ustanovil tudi delovno skupino s strani predstavnikov svetniških skupin v Občinskem svetu, ki bo sodelovala v iskanju dolgoročne rešitve za nastalo situacijo na osnovni šoli v Dolnjem Logatcu. V obdobju zadnje polovice leta se je v zvezi z omenjeno problematiko izdelalo več analiz in dokumentov, ki  so pripeljali do štirih možnih rešitev za širitev šole na obstoječi lokaciji. Čeprav se je župan Občine Logatec Berto Menard na samem začetku zavzemal za postavitev nove, dislocirane enote šole na sedanjem makadamskem parkirišču čez cesto od Večnamenske športne dvorane, je bila idejna rešitev zavrnjena s strani ARSA.

Ustanovljene delovne skupine za iskanje dolgoročne rešitve prostorske problematike na Osnovni šoli 8 talcev Logatec so v drugi polovici meseca julija preučile štiri predloge za širitev obstoječega objekta šole. Čeprav nobena od predlaganih variant ne ponuja idealne rešitve, so se člani delovne skupine strinjali, da se potrdi zadnjo, četrto varianto idejne zasnove širitve obstoječe šole z določenimi pripombami – dopolnitvami. Izbrana varianta rešuje problematiko premajhne jedilnice s kuhinjo, omogoča premestitev in širitev zbornice ter širitev knjižnice, z nadzidavo pa se pridobi tudi prostore namenjene prepotrebnim učilnicam ter kabinetom. Za zagotovitev opisane širitve se bo objekt šole dozidalo in nadzidalo, in sicer v delu med šolsko telovadnico in starim delom šole (prostor za šolo, kjer je zunanji vhod v telovadnico ter vhod v šolo za prvošolčke). S to rešitvijo se naslovi tudi težave z ravno streho med starim in novim delom. Za omenjeno rešitev se bo v nadaljnjih korakih izbralo projektanta, ki bo izdelal projektno dokumentacijo, vzporedno pa bo občina izvedla še sestanke in s predstavniki Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter ARSA. Poleg navedenega pa so v teku tudi pogovori o preoblikovanju šolskih okolišev vseh treh osnovnih šol na območju občine. V kolikor bodo dogovarjanja uspešna in dokumenti ustrezno pripravljeni in potrjeni, se začetek del lahko predvideva že v letu 2020.

Občinska uprava

Oglejte si tudi