Logo MojaObčina.si

Logatec

DANES
20°C
9°C
JUTRI
19°C
9°C
Deli
3837

Razširitev pokopališča v Dolenjem Logatcu

 

V letošnjem avgustu je Občina Logatec pričela s širitvijo pokopališča v Dolenjem Logatcu. Za izvedbo del je bilo s postopkom javnega naročila izbrano podjetje Hren inženiring d.o.o. iz Grosuplja.

 

S to investicijo bo Občina zagotovila prostor za približno 300 novih žarnih grobov, 80 enojnih oziroma 40 dvojnih klasičnih grobov ter žarni zid z 240 nišami. Vmesne poti med grobnimi polji bodo tlakovane, manipulativne površine bodo asfaltne, parkirni prostori pa bodo urejeni v travnih ploščah. Širitev pokopališča obsega tudi različne zasaditve, postavitev ograjnih zidov, vzpostavitev oz. povezavo z obstoječim pokopališčem, ureditev parkirnih mest za osebna vozila, ureditev nadkritega prostora za kolesa, ureditev servisnih otokov ter ureditev novega prostora za raztros pepela pokojnikov.

 

Po izgradnji novega dela pokopališča se bo izboljšal zunanji izgled pokopališča in bližnje okolice, posledično pa se bo dvignil življenjski standard prebivalcev Dolenjega Logatca oziroma izboljšala se bo kakovost življenjskega okolja na tem delu Logatca. Novi del pokopališča bo predvidoma zgrajen še v letošnjem letu. Prav tako je v letošnjem letu načrtovan začetek gradbenih del za širitev pokopališča v Gornjem Logatcu.

 

Občinska uprava

Foto: arhiv občinske uprave

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi