Logo MojaObčina.si

Logatec

DANES
4°C
1°C
JUTRI
8°C
3°C
2307

Razširitev pokopališč v Dolenjem in Gorenjem Logatcu

Zaradi velikega pomanjkanja grobnih polj na pokopališčih v Dolenjem in Gorenjem Logatcu se je že v lanskem letu pričela gradnja oziroma širitev obeh pokopališč. 

 

Za izvedbo del širitve pokopališča v Dolenjem Logatcu je bilo, s postopkom javnega naročila, izbrano podjetje Hren inženiring d.o.o. iz Grosuplja. Za izvedbo del širitve pokopališča v Gorenjem Logatcu pa je bilo, s postopkom javnega naročila, izbrano podjetje Euro grad d.o.o. iz Ljubljane. 

 

Z obema investicijama širitve obstoječih pokopališč bo Občina Logatec tako zagotovila dodatne prostore žarnih ter klasičnih grobov. Na obeh pokopališčih sta zgrajena tudi nova zidova z žarnimi nišami. Med posameznimi grobnimi polji so urejene tlakovane poti, celotni pokopališči pa sta tudi premišljeno ozelenjeni z različnimi zasaditvami. Na obeh pokopališčih je urejena tudi povezava starega dela pokopališč z novim delom, nova dela pokopališč pa sta ustrezno zavarovana z varovalnimi ograjami. V Dolenjem Logatcu se z gradnjo širitve pokopališča pridobi tudi urejena parkirna mesta, nadkrit prostor za kolesa ter nov prostor za raztros pokojnikov.

 

Po izgradnji novega dela pokopališč v Dolenjem in Gorenjem Logatcu se bo izboljšal zunanji izgled pokopališč in bližnje okolice.

 

 

Zaradi pojava ''višje sile'', ki se je zgodila v zadnjih mesecih so se dela na gradbiščih začasno ustavila ali upočasnila, rok dokončanja oziroma zaključka del pa se je temu primerno podaljšal. Kljub težavam z dobavo določenih materialov se dela zaključujejo še v tem mesecu.

 

 

Občinska uprava Občine Logatec

Foto: Občinska uprava Občine Logatec

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi