Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
10°C
4°C
Oceni objavo

Slikarska delavnica v Domu Bratstva na Zaplani

V četrtek, 19. 5. 2022, je pod okriljem Zavoda z ljubeznijo iz Logatca potekala slikarska delavnica - slikanje na platno. To je že druga tovrstna delavnica v organizaciji Zavoda z ljubeznijo.

Delavnica se je odvijala v Domu Bratstva na Zaplani, udeležile pa so se jo štiri udeleženke. Pred začetkom smo se malo bolj spoznale, seveda ob kavi in sladkih dobrotah. Tudi spremljevalci / asistentki in šofer so se nam pridružili v prijetnem klepetu.

Delavnico je vodila ga. Marta Božič iz Vrhnike, ki ljubiteljsko slika že dalj časa. Predstavila je tehnike risanja, sama pravi, da je to akrilno vlivanje – izlivanje srca.  Udeleženke so se potem lotile barv in platna in v prijetnem vzdušju, so izpod rok udeleženk nastajale prave umetnine. Čeprav so se s to tehniko srečale prvič in brez znanja slikanja, so z velikim zanimanjem ustvarjale svoje slike.  Bile so navdušene nad “packanjem” ter na koncu ponosne na svoje izdelke. Kot je povedala ena od udeleženk, bo svojo sliko podarila nečaku ob vselitvi v novo hišo.

Andreja pa je predstavila masažno mizo Ceragem Master V3, ki je zdravju in počutju prijazna postelja, saj nudi masažo, ki združuje kiropraktiko,akupresuro, toplotni tretma in pregrevanje z dolgimi infrardečimi žarki, hkrati pa vas sprošča z glasbo, ki vas zapelje v alpha stanje. Je prva in edina postelja, ki izmeri dolžino in obliko hrbtenice. Masaža je namenjena vsem ki iščejo pomoč pri lajšanju bolečin in zdravstvenih težav še na drugačen način in vsem tistim, ki si prizadevajo živeti bolje in bolj zdravo življenje. Nekaj udeleženk je to mizo tudi preizkusilo in odziv je bil zelo pozitiven.

Vzdušje je bilo res enkratno, sproščujoče.  Smeh in prijetno kramljanje nas je popeljalo v prijetne občutke sproščenosti in miru.

Kot je napisano na tabli pred domom: Zaplana nosi v sebi lepoto dneva, svetlobo jutra, tišino noči, v sebi ljubezen, pesem, veselje, zvestobo … Vse to je bilo čutiti v tej skupini. Res je bila ena čudovita izkušnja srečati se z tako srčnimi in veselimi ljudmi. Z hvaležnostjo upam, da se še kdaj srečamo!

Oglejte si tudi