Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
2°C
PON.
12°C
2°C
Oceni objavo

Prostovoljno gasilsko društvo Laze – Jakovica v kraju deluje že 100 let

V začetku julija je v prostorih podružnične osnovne šole Laze potekala slavnostna seja ob 100. obletnici ustanovitve Prostovoljnega gasilskega društva Laze – Jakovica. Slavnostni dogodek se je začel s koračnico in prihodom desetine s praporom, sledili sta slovenska in gasilska himna.

Predsednica PGD Laze – Jakovica Klavdija Modic je na povabilo povezovalke programa Katje Vrabec zbrane nagovorila in predstavila delovanje društva od ustanovitve pa do danes. Po glasbenem predahu, na harmoniko sta zaigrala Miha Facja in Natalija Kermavner, so zbrane nagovorili  visoki gostje dogodka.

Kot prvi je navzoče pozdravil župan Občine Logatec  Berto Menard, sledil je govor predsednice GZ Logatec Mojce Cempre ter člana UO GZS Franje Bukovca. Po glasbeni točki Ajde in Mance Facja so člani PGD Laze - Jakovica prejeli priznanja Gasilske zveze Logatec, poveljnik društva Miran Kermavner in predsednica društva Klavdija Modic pa sta podelila tudi zahvale za uspešno sodelovanje, ki ga je prejela tudi Občina Logatec. Slavnostni dogodek se je zaključil s koračnico, ki je naznanila odhod prapora, in pogostitvijo.


Zapis PGD Laze - Jakovica

Oglejte si tudi