Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
4°C
ČET.
11°C
4°C
Oceni objavo

Poslovni zajtrk z županom Občine Logatec

V IOC Zapolje v Logatcu je v četrtek, 14. junija, potekal prvi, tako imenovani tradicionalni poslovni zajtrk z županom, katerega namen je bil po besedah župana Berta Menarda vzpostaviti sodelovanje z obrtniki in podjetniki, ki poslujejo v obeh logaških obrtnih conah.
 

»Da smo vsi skupaj na isti barki, zajemamo svež veter in gradimo boljše in kvalitetnejše življenje,« je dejal župan.

Med najpogosteje izpostavljenimi vprašanji so bila med drugim dovozna cesta v obrtno cono, povezovalna cesta med obema conama in hitro naraščajoče cene komunalnih storitev.

V letu 2019 naj bi ta vprašanja po županovih besedah dobila odgovore. Dovozno pot naj bi uredili s krožiščem, ki ga bo občina skupaj s pločnikom gradila z Direkcijo za ceste, projekt za povezovalno cesto pa je že pripravljen in vložen za pridobitev gradbenega dovoljenja. Problematičen je le še odkup nekaterih zemljišč. »Mislim, da ta bi morala biti povezovala cesta preko železnice narejena v štirih do petih letih in bo močno razbremenila sam Logatec.«

Višje cene komunalnih storitev je župan pripisal izdatni gradnji infrastrukture, ki ima neko vrednost, amortizacijo pa je bilo treba izračunati v omrežnini.

Prisotni so izpostavili tudi vprašanje črnega parkiranja tovornih vozil v obrtni coni. Kot je povedal župan, je od direktorice podjetja Hoedlmeyer, ki je od DUTB kupilo del prostorov bivšega Klia, dobil zagotovilo, da bodo tam uredili parkirišča za vse tovornjake, ki k njim pfripeljejo avtomobile.

Predsednik Območne obrtno-podjetniške zbornice Logatec Bogdan Oblak je izrazil zadovoljstvo, da se je politika pričela približevati gospodarstvu, vsaj na lokalni ravni, medtem ko v državi tega še ni čutiti. »Upam, da bo nova vlada delala v tej smeri,« je še dodal Oblak in kritično pripomnil, da država s subvencijami tujim podjetjem znižuje konkurenčnost domačim.

Župan Menard naj bi se s podjetniki in obrtniki v prihodnje srečeval vsaj dvakrat na leto, saj: »Želimo sobivati s temi podjetji.«

Blanka Markovič Kocen

Foto: Primož Godina

Oglejte si tudi