Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Poročilo o prostorskem razvoju občine Logatec 2010-2020

Občina Logatec je izdelano Poročilo o prostorskem razvoju, ki je bilo izdelano v pretekelm letu, izdala še v tiskani obliki.

Podajmo nekaj uvodnih besed iz predgovora, ki jih je zapisal župan Berto Menard, nekaj več pa lahko preberete tudi na spletni strani občine: 
https://logatec.si/index.php/component/content/article/369-obcinske-novice/6063-porocilo-o-prostorskem-razvoju-obcine-logatec-2010-2020?Itemid=972

"Pri pripravi poročila so bili preučeni različni družbeni, okoljski in gospodarski kazalniki, ki so razdeljeni v štiri sklope. Njihova uporaba omogoča kontinuirano spremljanje stanja, procesov in sprememb v prostoru. Številke pregleda zadnjih desetih let so zgovorne same zase. Verjamem, da bomo tudi v naslednjih desetih letih še vedno živeli v mirnem, zdravem in varnem okolju. To so vrednote, ki jih je treba ohranjati, hkrati pa v skladu z njimi občini omogočiti nadaljnji razvoj z zagotavljanjem ustrezne prometne infrastrukture, urejenim kanalizacijskim sistemom, ustrezno trgovsko ponudbo, možnostjo medgeneracijskega sodelovanja, sodobnim šolstvom in zdravstveno oskrbo ter kulturnim središčem. 
Prostor mora biti okolju in ljudem prijazen, dopadljiv in ne sme povzročati škode naravi. Prav je, da smo dobri gospodarji z našimi zemljišči, da ohranjamo obdelovalno zemljo, kajti iz betona ne bo zrastlo nič. Zaupajmo urbanistom in kmetijski stroki."

Avtor fotografije: Andrej Korenč

Oglejte si tudi