Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Podeljena županova priznanja Zlatim maturantom v občini Logatec

Knjižnica Logatec je včeraj gostila najbolj uspešne - še pred kratkim srednješolce, zdaj pa že študente - mlade v občini Logatec, ki so na splošni in poklicni maturi posegli po najvišjem številu točk.

Prijetno vzdušje, ki ga nudi zavetje knjižnice je s svojim značilnim nastopom popestril povezovalec dogodka, Miha Brajnik. K mikrofonu je povabil pet zlatih (Eva Trček, Gaja Žilavec, Nina Oblak, Tomaž Facija in Matej Urbančič) in dve diamantni maturantki (Tina Šajn ina Eva Pakiž), ki so v nekaj besedah strnili svoje želje za naprej tako na poklicnem kot zasebnem področju. Župan Občine Logatec Berto Menard jim je podelil posebna priznanja za njihove izjemne dosežke na maturi in vsakemu med njimi namenil nekaj besed o pomembnosti in odgovornosti do poklica, ki so si ga izbrali.

V kulturnem programu dogodka smo lahko prisluhnili solopevki Katarin Kokalj in njeni mentorici Nini Kompare Volasko, ki jo je spremljala na klavirju. Za zdaj uspešne mlade zlate maturante je nagovorila mlada industrijska oblikovalka Veronika Rožmanc, ki je oblikovala zdaj že slavnega OLI-ja - kita, ki je šotor, zatočišče, ležišče - skratka otroški izdelek z dušo. In nekaj za dušo je zbranim z interpretacijo svoje pesmi dala tudi diamantna maturantka Tina Šajn, ki je pred kratkim, s pomočjo Gimnazije Vič, kjer se je šolala, izdala knjižni prvenec Bdenja.


Vsem zlatim in diamantnim maturantom še enkrat čestitamo in jim želimo še veliko uspehov na njihovi poti.

Občina Logatec

Oglejte si tudi