Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
2°C
PON.
12°C
2°C
Oceni objavo

Otroci OŠ 8 talcev Logatec so se poklonili spominu na 8 mladih logaških fantov

V petek, 25. 10. 2019, smo se spet poklonili spominu na 8 mladih logaških fantov, ki so med drugo svetovno vojno izgubili svoje življenje v Ljubgojni pri Horjulu. Komemoracije so se udeležili svojci 8 talcev, člani Združenja za vrednote NOB Logatec, logaški župan, g. Berto Menard, ravnateljica OŠ 8 talcev Logatec in učenci šole, ki so pripravili kratek program.

Skupaj smo se spomnili zgodovinskega ozadja, zakaj, kdaj in kako so fantje umrli, prisluhnili nekaj pesmim in nagovoru gospoda župana ter predsednice Združenja za vrednote NOB Logatec. G. Menard je poudaril, koliko žrtev je bilo potrebnih za to, da imamo zdaj svojo samostojno državo in se vprašal, kaj vse bi tile mladi fantje v življenju naredili in dosegli, če se ne bi končalo mnogo prezgodaj. Ga. Jerina nas je opomnila na to, kako pomembno je, da se v času informacijske tehnologije, ko so nam vsi podatki vsak trenutek na dosegu roke, zavemo, kaj vse so doživeli naši predniki in da se moramo vsi skupaj truditi za najpomembnejše na svetu - mir, strpnost in sprejemanje drugačnosti in drugačnih.

Poslovili smo se z željo, da bi si v prazničnih dnevih vzeli čas drug za drugega in se skupaj spomnili naših dragih, ki jih ni več z nami.

Oglejte si tudi