Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Občina Logatec bo jeseni začela z gradnjo vodovoda na Petkovcu

Za prebivalce naselja Petkovec dobava stalne pitne vode kmalu ne bo več predstavljala težav. Občina Logatec bo namreč v prihodnjih mesecih začela z izgradnjo druge faze vodovodnega sistema na tem področju. Pitna voda bo tako pripeljana neposredno do posameznih gospodinjstev, hkrati pa bo s hidranti poskrbljeno tudi za ustrezno požarno varnost kraja.
Ravno v vročih poletnih mesecih, ko je vir pitne vode zelo pomembna dobrina za prav vsakega izmed nas, je Občina Logatec  podpisala pogodbo za izvedbo gradnje ter nadzora nad gradnjo Vodovoda Petkovec (gradnja primarnega vodovoda Rovte – Logatec je bila zaključena konec lanskega leta). Projekt gradnja Vodovoda Petkovec je del širšega projekta in sicer »Oskrba s pitno vodo v porečju Ljubljanice – 2. sklop«, ki je sofinanciran s strani Evropske unije, in sicer Kohezijskega sklada.

Izbrani izvajalec za izvedbo gradbenih del je podjetje HIDROTEHNIK d. d. v sodelovanju s partnerjem Komunalne gradnje d. o. o. Grosuplje . Za nadzor nad gradnjo ter storitve svetovalnega inženiringa je bilo izbrano podjetje Projekt d. d. Nova Gorica, ki bo skrbelo za ustrezno izvedbo  16 posameznih cevovodov v skupni dolžini preko 9 km. Vrednost pogodbe za izvedbo gradbenih del znaša slabih 1.400.000,00 EUR (z vključenim DDV-jem), vrednost pogodbe za izvedbo nadzora nad gradnjo ter storitev svetovalnega inženiringa pa znaša slabih 82.000,00 EUR (z vključenim DDV-jem). Pogodbo za izvedbo gradnje je s strani izvajalca gradnje podpisal Vincenc Jamnik, predsednik uprave, podjetja HIDROTEHNIK d. d. za izvedbo nadzora pa je pogodbo podpisal Vladimir Durcik, direktor podjetja Projekt d.d. Nova Gorica. Vsa dela povezana z izgradnjo vodovoda naj bi trajala približno 15 mesecev, pitno vodo pa bo tako v svoj dom dobilo preko štirideset gospodinjstev.

Občina Logatec

Oglejte si tudi