Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Logatčani, izzivamo vas!

Si želite soustvarjati lokalno skupnost in imate dobre ideje? Stičišče NVO osrednje Slovenije v sodelovanju z Občino Logatec vabi na »Lokalni izziv« Logatec. Iskali bomo inovativne ideje in korake za razreševanje lokalnih potreb na področje mladine. Dogodek je neprofitne narave, glavni namen je spodbujanje iskanje rešitev, ki pozitivno prispevajo k razvoju lokalnega okolja in družbe.

Lokalne potrebe, ki bodo v središču dogodka:

• Kako spodbuditi večjo vključenost mladih v lokalno skupnost in sodelovanje z njo?
• Kako izboljšati informiranje mladih (o neformalnih izobraževanjih, dogodkih, priložnostih za izmenjave, prakse,...)?

Kdo se lahko prijavi? »Lokalni izziv« je dogodek, kamor vabimo predstavnike nevladnega, javnega in gospodarskega sektorja, prostovoljce, strokovnjake, študente, posameznike in druge, ki si prizadevajo najti inovativne rešitve v lokalni skupnosti.

 

Kdaj? Sreda, 18. april 2018 (16:30-20:00)

Kje? Sejna soba Upravnega centra Logatec, Tržaška 50A

Prijava: udeležba na dogodku je brezplačna, s predhodno prijavo na povezavi. Prijave sprejemamo do 16. aprila 2018. Več informacij na tjasa.kozlevcar@consulta.si ali po telefonu 01 3209 484.

Potek dogodka: na podlagi predhodnih prijav se bodo oblikovale delovne skupine znotraj katerih bodo člani izmenjevali ideje, znanja in rešitve za razreševanje izbrane lokalne potrebe. Preko moderiranega skupinskega dela bodo udeleženci pripravil idejno rešitev kako zadovoljiti izbrano lokalno potrebo in opredelili korake za njeno reševanje. Vse skupine bodo ob koncu dogodka predstavile svoje idejne rešitve. Skupina z najboljšimi idejnimi rešitvami za zadovoljevanje izbrane lokalne potrebe bo zmagovalna in bo prejela podporo s strani Stičišča NVO osrednje Slovenije za realizacijo rešitve (svetovanja, mentorstva) v vrednosti do 300,00 EUR.

Organizator dogodka je Stičišče NVO osrednje Slovenije v sodelovanju z Občino Logatec. Stičišče zagotavlja podporno okolje nevladnim organizacijam v regiji in s svojimi aktivnostmi prispeva k izboljšanju strateškega položaja nevladnih organizacij v Osrednjeslovenski regiji.

 

Tekom dogodka bo zagotovljen odmor s pijačo in prigrizki.

Ste pripravljeni sprejeti izziv?

Oglejte si tudi