Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

Obnova vodovoda Reka - Režiše

Občina Logatec je prejela odobritev evropskih sredstev za nadgradnjo obstoječega vodovodnega sistema v občini Logatec. V sklopu projekta »Oskrba s pitno vodo v porečju Ljubljanice – 2. sklop, nadgradnja vodovodnega sistema v občini Logatec« se bo predvidoma obnovila celotna trase vodovoda na delu Reka – Kalce. Ta vodovod je namenjen dovodu vode na območju Kalc, obnova le tega, pa je pomembna tudi za dotok potrebnih količin vode proti Grčarevcu.

V prvi fazi je predvidena sanacija enega dela, to je vodovoda Reka – Režiše, kot je prikazano v situaciji (link na risbo: Logatec RR- sit-del2 083 ZBIRNIK.pdf). Dolžina obnovljenega cevovoda te faze znaša 814 m.

Obnova vodovoda Reka – Režiše DN 150 bo potekala od priklopa na obstoječi vodovodni cevovod DN 100 v točki 1, blizu »postajališča za tovornjake« ob Gorenjski cesti, proti naselju Režiše. V naselju se bo trasa vodovoda nadaljevala po Grajski poti do Režiške ceste in nato po Režiški cesti v smeri Kalc.

V točki 23 se bo odcepil vodovod DN 100 na Grajsko pot in bo potekal do povezave z obstoječo cevjo , ki napaja višje ležeče objekte ob tej cesti. Na Režiški cesti bo vodovod prečkal vodotok Črni potok strugo potoka. Prečkanje bo med točko39 in točko43 izvedeno z uvrtanjem zaščitne cevi DN 300, pod strugo potoka v liniji ceste. Povezovalni vodovod DN 150 bo potekal po Režiški cesti do točke 57, od koder je predvideno nadaljevanje vodovoda proti Logatcu oziroma Kalcam.

Obnova vodovoda se je pričela 10.6.2019 in bo predvidoma končana do oktobra 2019.

Občina Logatec

Oglejte si tudi