Logo MojaObčina.si

Logatec

DANES
30°C
16°C
JUTRI
32°C
18°C
3592

Občina Logatec s sedmimi spremembami občinskega prostorskega načrta

S 14. julijem 2020 začetek uporabe Odloka o spremembah in dopolnitvah št. 7 Odloka o prostorskem občinskem načrtu občine  Logatec

 

V torek, 23. 6. 2020, je Občinski svet Občine Logatec na svoji 11. redni seji v II. obravnavi sprejel Odlok o spremembah in dopolnitvah št. 7 Odloka o prostorskem občinskem načrtu občine  Logatec. Naj poudarimo, da se s tem odlokom spreminja le besedilni del občinskega prostorskega načrta (OPN). 

 

Pri uporabi obstoječega OPN se je izkazalo, da so spremembe in dopolnitve potrebne iz treh razlogov:

  • uskladitev besedila z novo gradbeno zakonodajo,
  • ustvariti je potrebno tako podlago, ki bo upravnemu organu omogočala še hitrejše odločanje pri izdajanju dovoljenj za posege v prostor,
  • ker so se določene določbe besedilnega dela odloka podvajale, jih je bilo potrebno smiselno črtati oziroma nadomestiti s takimi določbami, ki bodo nedvoumno izkazovale vsebino posameznih določb.

Spremenilo in dopolnilo se je tako besedilo OPN kot tudi besedilo njegovih pripadajočih prilog 1, 2 in 3.

 

Pri pripravi izhodiščnega besedila odloka smo izhajali iz pripomb, ki so bile rezultat opažanj in praktičnih izkušenj uradnikov, zaposlenih na Občini Logatec, k podaji pripomb pa smo pozvali tudi upravno enoto, ki se je pozivu prijazno in izčrpno odzvala. V nadaljevanju priprave odloka smo k podaji prvih (na osnutek odloka) in drugih (na predlog odloka) mnenj pozvali tudi nosilce urejanja prostora, v času javne razgrnitve pa je bila k oddaji pripomb in predlogov pozvana tudi vsa zainteresirana javnost. 

 

Sprejeti odlok je bil objavljen v Logaških novicah št. 6/2020 in se začne  uporabljati s 14. julijem 2020.

Predpis je objavljen na spletni strani občine, ker pa gre za že sedme spremembe, je za lažjo uporabo, pripravljeno tudi neuradno prečiščeno besedilo.

 

Občinska uprava

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi