Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Vse najboljše Tičnica!

V sredo, 25. septembra 2019, so v enoti Tičnica (Vrtca Kurirček Logatec) praznovali 10. obletnico od odprtja enote. Otroci in vzgojiteljice so se zbrali na igrišču in njihovi enoti zapeli pesem Vse najboljše, nato pa nadaljevali s prepevanjem drugih otroških pesmi. Otroške glasove je spremljala skupina kitaristk - vzgojiteljic. Na vhodu v enoto so pripravili tudi razstavo otroških izdelkov na temo »Vse najboljše, Tičnica«.

Deset let nazaj je bilo povpraševanje po vpisu otrok v vrtec vse večje, prostorske kapacitete vrtca Kurirček Logatec pa niso omogočale več vpisa vseh otrok in tako se je odprla nova enota v Gorenjem Logatcu, v starejšem objektu - »stari sodniji«. Nova enota je prostor ponudila devetim skupinam in tako je leta 2009 skozi vrata nove enote vstopilo 137 otrok. V desetih letih smo bili lahko priča mnogim novim pridobitvam. Kmalu po odprtju je enota pridobila lastno kuhinjo. Leta 2012 so poleg vrtca uredili manjše igrišče, ki še danes otrokom nudi raznovrstno igro na prostem. V letošnjem letu se je vrtec razširil še za tri nove prostore, potem ko je v pritličju prostore zapustil večgeneracijski center Logatec. Enota je od sedaj bogatejša še za eno igralnico in jih skupno šteje deset ter tako trenutno nudi prostor 162 otrokom.

Ob prazniku se otroci in vzgojiteljice zahvaljujejo vsem, ki so jim do sedaj omogočali ustrezne pogoje za preživljanje čudovitih deset let v enoti, tako staršem, zaposlenim, vodstvu, občini ustanoviteljici in drugim. V prihodnje si želijo, da bi se enota še naprej razvijala in omogočala kvalitetno bivanje še naslednjim rodovom nadobudnih radovednežev.

 

Zapis: Mihela Maček

Foto: Nežka Marinč, Ana Lukančič, Mateja Hvala

Oglejte si tudi