Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

ŠD Baron organizator več športnih dogodkov ob občinskem prazniku

S spremembo Pravil delovanja in osamosvojitvijo društva, se je lahko športno-rekreativno delovanje izražalo skozi nemoteno delovanje v številnih sekcijah.
Največja je pikado sekcija, kjer redno trenira in tekmuje čez 30 članov in članic. Tekmovalno močna je tudi prstometna sekcija s dobrimi 19. zagnanimi tekmovalci. Tu so še močna balinarska sekcija, sekcija kegljačev s kroglo na vrvici, šahovska, kolesarska in pohodniška sekcija, poleg tega pa največ članstva deluje v društvu povsem rekreativno in se udeležuje le družabnih dogodkov v organizaciji društva.

Prav zaradi široke palete dejavnosti se je društvo letos organiziralo in pripravilo 6. športnih dogodkov meseca septembra, ob občinskem prazniku, predvsem z namenom privabljanja članstva ter predstavitve dejavnosti in društva. Organizirali in uspešno so izpeljali: turnir v kegljanju s kroglo na vrvici (7.9.), balinarski turnir (11.9.), turnir v prstometu (14.9.), dogodek »uro resnice« v kolesarjenju za upokojence (17.9.), dogodek »pikado za vse« (20.9) in hitropotezni šahovski turnir (27.9.).

Za treninge sekcij (pikado, prstomet, šah) imajo dobre pogoje čez celo sezono, za balinanje in kegljanje s kroglo na vrvici pa na prostem ob lepem vremenu, nujno pa bi potrebovalo društveno pisarno za enkrat na teden za dve uri, ki so jo tudi pripravljeni deliti še s kakšnim uporabnikom.

Besedilo in foto: Janko Repenšek

Oglejte si tudi