Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
7°C
SOB.
23°C
7°C
Oceni objavo

3. Občinski turnir v prstometu

Drugo soboto v septembru je ŠD Baron organiziralo že 3. tradicionalni občinski turnir v prstometu za »NOTRANJSKI POKAL« in za »ODPRTO PRVENSTVO LOGATCA« (»Logatec open 2019«) v članski konkurenci.
Turnir so odprli s strumno zapeto ZDRAVLJICO vseh prisotnih, pri čemer jim je pomagal g. Braco Koren. Turnir sodi v program praznovanj občinskega praznika Logatec, kar je tudi v kratkem nagovoru predstavil vsakoletni govornik na turnirju g. Berto Menard, župan. Tekmovalcem je zaželel prijetno druženje v Logatcu, dobre tekmovalne rezultate ter »dober met«.

V nadaljevanju je sodelujoče tekmovalce je nagovori g. Igor Dornik predsednik prstometne organizacije Slovenije (POS), ter ob tej priložnosti podelil ŠD Baron jubilejni komplet ploščkov ob 10 obletnici POS in se zahvalil za prizadevno delo ter za  doprinos k popularizaciji prstometa.

Turnir »Logatec open« je potekal tekoče, v štirih predtekmovalnih skupinah po 5 ekip, od koder so se po 4 ekipe iz vsake predtekmovalne skupine uvrstile med 16. Od tu dalje je turnir potekal na izpadanje. Domača ekipa ŠD Baron - BARON II je zasedla po odličnih igrah, drugo mesto!

Hkrati je potekal turnir za »Notranjski pokal« na lokalnem nivoju, kjer je sodelovalo 8 dvojic. Tekmovanje je potekalo brez predtekmovanja na izpadanje.

Sočasno je potekala tudi igra »TARČA« za atraktivne praktične nagrade.

REZULTATI – »LOGATEC OPEN«:

1.mesto: NOVA PROGA I (B. Purkart, B. Vencelberger in G. Vencelberger),

2.mesto: BARON II (V. Petrovčič, B. Blaško in V. Slabe) in

3.mesto: SERVO COM (H. Sajovic, A. Jovanovič in V. Osterman).

REZULTATI – »NOTRANJSKI POKAL«:

1.mesto: PANTERJA (V.Petrovčič in J. Repenšek),

2.mesto: BIVI (B. Blaško in V. Slabe) in

3.mesto: DM (M. Horvat in D. Korenč).

REZULTATI – »TARČA« MOŠKI: 1.B. Vencelberger (38 točk), 2.H. Sajovic (37+ točk), 3.F. Faganel (37- točk), 4.V. Petrovčič (36+ točk) in 5.M. Ohnjec (36- točk).

REZULTATI – »TARČA« ŽENSKE: 1.N. Fojkar (36 točk), 2.V. Bokal (35 točk), 3.V. Jenko (33 točk), 4.L. Ahčin (31. Točk) in 5.B. Repenšek (20 točk). Tudi V. Dornik je dosegla 35 točk, vendar je odšla prej in prepustila 2. mesto.

Vsem udeležencem gre zahvala za sodelovanje, prejemnikom medalj in pokalov iskrene čestitke, prav tako tudi organizatorjem-gostiteljem za uspešno izpeljan turnir. Na svidenje drugo soboto v septembru (12. septembra) 2020! Besedilo in foto: Janko Repenšek

Oglejte si tudi