Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Občina Logatec s sedmimi spremembami občinskega prostorskega načrta

S 14. julijem 2020 začetek uporabe Odloka o spremembah in dopolnitvah št. 7 Odloka o prostorskem občinskem načrtu občine  Logatec

 

V torek, 23. 6. 2020, je Občinski svet Občine Logatec na svoji 11. redni seji v II. obravnavi sprejel Odlok o spremembah in dopolnitvah št. 7 Odloka o prostorskem občinskem načrtu občine  Logatec. Naj poudarimo, da se s tem odlokom spreminja le besedilni del občinskega prostorskega načrta (OPN). 

 

Pri uporabi obstoječega OPN se je izkazalo, da so spremembe in dopolnitve potrebne iz treh razlogov:

  • uskladitev besedila z novo gradbeno zakonodajo,
  • ustvariti je potrebno tako podlago, ki bo upravnemu organu omogočala še hitrejše odločanje pri izdajanju dovoljenj za posege v prostor,
  • ker so se določene določbe besedilnega dela odloka podvajale, jih je bilo potrebno smiselno črtati oziroma nadomestiti s takimi določbami, ki bodo nedvoumno izkazovale vsebino posameznih določb.

Spremenilo in dopolnilo se je tako besedilo OPN kot tudi besedilo njegovih pripadajočih prilog 1, 2 in 3.

 

Pri pripravi izhodiščnega besedila odloka smo izhajali iz pripomb, ki so bile rezultat opažanj in praktičnih izkušenj uradnikov, zaposlenih na Občini Logatec, k podaji pripomb pa smo pozvali tudi upravno enoto, ki se je pozivu prijazno in izčrpno odzvala. V nadaljevanju priprave odloka smo k podaji prvih (na osnutek odloka) in drugih (na predlog odloka) mnenj pozvali tudi nosilce urejanja prostora, v času javne razgrnitve pa je bila k oddaji pripomb in predlogov pozvana tudi vsa zainteresirana javnost. 

 

Sprejeti odlok je bil objavljen v Logaških novicah št. 6/2020 in se začne  uporabljati s 14. julijem 2020.

Predpis je objavljen na spletni strani občine, ker pa gre za že sedme spremembe, je za lažjo uporabo, pripravljeno tudi neuradno prečiščeno besedilo.

 

Občinska uprava

Oglejte si tudi