Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Nova kolesarska in pohodna karta Logatca

Občina Logatec je izdala in uredila novo kolesarsko in pohodno karto. Na prvi strani je topografska karta z vrisanimi kolesarskimi in pohodnimi potmi v merilu 1 : 40 000. Dodane so izbrane točke naravne in kulturne dediščine. Na drugi strani je opis poti s fotografijo in prečnim profilom posamezne poti.

Na zemljevidu je označenih in opisanih deset kolesarskih poti, pet pohodnih in Logaška planinska pot. Stopnje zahtevnosti so različne. Poti so primerne za izkušene kolesarje, družine in nedeljske rekreativce. Trase so zasnovane tako, da se lahko med seboj navezujejo. Na zadnji strani sta QR kodi. QR koda »kje sem« je še posebej zanimiva. Če imamo težave z orientacijo na terenu, s pametnim telefonom preprosto skeniramo kodo in na telefonu se prikaže zemljevid v elektronski obliki. Na njem je vidna točka, na kateri se trenutno nahajamo. QR koda »VISIT LOGATEC« pa nas poveže z novo spletno stranjo visitlogatec.com. Tu so ravno tako kolesarske in pohodne poti z dodatkom map v GPX formatu. Predhodno na pametni telefon prenesemo eno od brezplačnih aplikacij, ki podpirajo GPX format (SportsTracker, Bergfex…..) , nato pa samo še sledimo predlagani poti. Več o spletni strani visitlogatec.com, ki je že aktivna, pa v naslednji številki Logaških novic.

Izdelava in tiskanje 3.000 izvodov kolesarske in pohodne karte sta sofinancirali Evropska unija in Republika Slovenija v okviru ekonomskega sklada za regionalni razvoj. Investicija v višini 4.500,00 eur je bila sofinancirana v višini 85%. Brezplačen izvod Kolesarske in pohodne karte Logatca lahko prevzamete na recepciji Upravnega centra Logatec.

Občina Logatec

Oglejte si tudi