Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Lepa dejanja je potrebno deliti

V letu, ko smo se veliko pogovarjali o maskah, respiratorjih, ventilatorjih itd…so se dogajale tudi izjemne zgodbe solidarnosti in dobrote. Nekaj bi jih radi delili z vami.


Začnimo doma, pri naših stanovalcih, ki so v teh težkih časih pokazali veliko mero razuma, potrpežljivosti in strpnosti. Hvala vam za ta življenjski nauk. Na drugi strani so bili svojci, ki so nam zaupali, nas bodrili z lepimi mislimi in željami. Da smo zdržali in ohranili pozitiven duh pa gre največja zasluga in zahvala prav sodelavcem Doma starejših Logatec. Še enkrat smo si dokazali, da smo LJUDJE z ogromnim čutom za sočloveka, neizmerno dobroto in potrpežljivostjo, predvsem pa ogromnim zavedanjem za odgovornost v skrbi za starejše. Da smo tim, ki dela odlično ne glede na okoliščine.


Ob vsem tem seveda nismo bili sami, saj so se na nas, ob različnih priložnostih, spomnili učenci in učitelji logaških in drugih šol ter fakultet in vrtcev. Z risbami, voščilnicami in videoposnetki so poskrbeli, da so prazniki postali še lepši oz. da je dan dobi nasmeh na obraz.


Ko omenjamo osmišljanje dneva ne gre pozabiti na vse posameznike, podjetja in prostovoljce, ki so se tekom epidemije spomnili na nas, s svojimi izdelki ali časom. Na tem mestu gre res velika zahvala dolgoletnemu prostovoljcu Damjanu, ki je s spiski za trgovino vsak petek skrbno izbiral in kupoval dobrote za naše stanovalce, občasno razvozil kosila na dom in s stanovalci balinal oz. jih učil računalniških spretnosti.


Dom je bil zgrajen za starejše. Ravno letos praznujemo 20 let. Zaposleni si želimo, da bi starejši, ki bivajo pri nas, tudi uživali in se počutili kot doma. Počutje vsakega našega stanovalca nam je pomembno. Venomer iščemo nove pristope, nove rešitve in sodelujemo z izjemnimi strokovnjaki, da izpolnjujemo obljube, ki smo si jih dali.


Pri iskanju rešitev smo se odločili za akcijo zbiranja sredstev za nakup novega prenosnega koncentratorja kisika, ki omogoča stanovalcem, večjo avtonomijo. Ker je bil odziv izjemen smo del sredstev lahko namenili še za nakup ultrazvoka za ultrazvočno terapijo v fizioterapiji. Le skupaj z vami nam je uspelo, da smo zapisali še eno srčno zgodbo več.

Hvala:

-          Pirnar d.o.o., Bravničarjeva ulica 20, 1000 Ljubljana

-          Generali zavarovalnica d. d., Kržičeva ulica 3, 1000 Ljubljana

-          Termotom d.o.o., IOC Zapolje IV/6, 1370 Logatec

-          Simps s d. o. o., Motnica 3, 1236 Trzin

-          Mikro sistemi d.o.o., Cesta Andreja Bitenca 68, 1000 LJubljana

-          Promon d.o.o., Sp. Tuštanj 6, 1251 Moravče

-          KIMI d.o.o., Planjava 1, IC Trzin, 1236 Trzin

-          Menard RA d.o.o., Tržaška cesta 14A, 1370 Logatec

-          Hair Beauty d.o.o., Obrtna cona  Logatec št. 6, 1370 Logatec

-          Sanolabor d.d., Leskoškova 4, 1000 Ljubljana

-          Medprotect d.o.o., Tacenska cesta 12, 1210 Ljubljana Šentvid

 

Podjetjema OKK, obdelovanje kovin, d.o.o., Obrtna cona Logatec 11c, 1370 Logatec in Stanko Švigelj s. p., Hotedršica 006A, 1372 Hotedršica za sredstva namenjena nakupu ultrazvoka.


Kot smo že zapisali je leto 2021 je za nas vseeno čudovito saj praznujemo 20 let. Mnogo stanovalcev in sodelavcev se je v teh letih izmenjalo - šestnajst, pa je takih sodelavcev, ki so v Domu od njegovega prvega leta. Hvala vam Zala, Mateja, Sergeja, Barbara, Anita, Slavica, Lidija, Branka, Ines, Zdenka, Martina, Metka, Urška, Elizabeta, Mileva in Nataša. Čestitke ob jubileju, odlične ste in radi vas imamo.

 

Sodelavci DS Logatec

Oglejte si tudi