Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Načrte za nov Narodni dom in knjižnico predstavili ministru RS za kulturo, mag. Zoranu Pozniču

Konec prejšnjega tedna (18. oktober) se je na povabilo župana Občine Logatec Berta Menarda v Logatcu na delovnem sestanku mudil minister RS za kulturo, mag. Zoran Poznič, ki ga je spremljal vodja kabineta ministra, mag. Peter Bohinec.

Srečanja v Upravnem centru so se udeležili tudi direktor Občinske uprave Občine Logatec, Andrej Vrhunc, direktor Knjižnice Logatec, Marko Zupanc,  predstavniki svetnikov Občinskega sveta Občine Logatec ter zaposleni v Občinski upravi Občine Logatec s področja investicij in družbenih dejavnosti. Tema sestanka se je navezovala na izgradnjo novega Narodnega doma s pripadajočo knjižnico. Predstavniki Občine so ministru predstavili kulturni utrip v občini, ki ga ustvarjajo člani kulturnih društev in skupin, inštrumentalnih orkestrov, učenci in učitelji glasbene šole, Izpostava Javnega sklada za kulturne dejavnosti ter drugi.

Glede na vse dejavnosti, ki se odvijajo v dotrajanjem Narodnem domu Logatec in so po večini povezane z izvajanjem kulturnih vsebin, se je minister čudil, da se k projektu ni pristopilo že mnogo prej. Vodstvo Občine je ministru pokazalo maketo novega Narodnega doma ter predstavilo finančno konstrukcijo. Po uvodni predstavitvi, je minister predlagal, da se pripravi ustrezen seznam aktivnosti in kulturnih produktov, ki se bodo izvajali v novi kulturni hiši ter se ga posreduje na Ministrstvo RS za kulturo. Pri nadaljnjih aktivnostih je minister vodstvu Občine obljubil pomoč svojega kabineta.

Oglejte si tudi