Logo MojaObčina.si

Logatec

DANES
34°C
20°C
JUTRI
28°C
20°C
4631

Nov gasilski dom v Rovtah uradno predali svojemu namenu

 V nedeljo, 17. julija 2022,  je Prostovoljno gasilsko društvo Rovte (PGD Rovte) organiziralo svečano odprtje novega gasilskega doma Rovte in prevzem dveh gasilskih vozil. Dogodek se je pričel z gasilsko parado, v kateri so sodelovali domači in vsi povabljeni gasilci, narodne noše in pihalna godba Alpina Žiri. V paradi so se na ogled postavila tudi gasilska vozila, seveda je bila na čelu kolone domača ročna birzgalna na konjsko vprego iz leta 1906, nato so sledila vozila ostalih povabljenih gasilskih društev.

 

Prireditev se je nadaljevala z državno in gasilsko himno. Vse zbrane so najprej pozdravili in nagovorili, predsednik PGD Rovte Boris Trček, župan Občine Logatec (OL) Berto Menard, predsednica Gasilske zveze Logatec (GZL) Mojca Cempre in član upravnega odbora Gasilske zveze Slovenije, ki je tudi  predsednik Regijskega sveta notranjske regije, Franjo Bukovec. Sledil je glavni del dogodka. Župan je predal ključe novega gasilskega doma predsedniku društva, nato pa so poveljnik PGD Rovte Marko Trpin, predsednica GZL Mojca Cempre ter župan Berto Menard slavnostno prerezali trak ob predaji objekta svojemu namenu. Iz gasilskega doma sta predstavnika društva z vklopljenimi sirenami pripeljala novi gasilski vozili, vse nove pridobitve pa je nato blagoslovil domači župnik Janez Petrič. Ob koncu slavnostnega dogodka so bila podeljena še priznanja in zahvale najzaslužnejšim. Občini Logatec je bila tako podeljena Zahvala za sodelovanje pri gradnji novega gasilskega doma Rovte.

 

Za kulturni program prireditve je poskrbela pihalna godba Alpina Žiri, krajani in obiskovalci pa so si ob zaključku dogodka lahko pobliže ogledali vse nove pridobitve PGD Rovte ter se zapeljali z gasilsko avtolestvijo PGD Postojna. Večer se je zaključili z gasilsko veselico na ŠRC Kovk Rovte z ansamblom Krimski lisjaki.

 

Člani Prostovoljnega gasilskega društva Rovte se iz srca zahvaljujejo vsem za sodelovanje, obisk in podporo.

 

PDG ROVTE

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi