Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Najava potrebe po varstvu otrok (01 7590 626)

Na podlagi sprejetega Odloka o prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih zavodih občina objavlja obvestilo tistim, ki upravičeno potrebujte varstvo vrtčevskih in osnovnošolskih otrok do 4. razreda.

Na telefonsko številko 01 7590 626 lahko starši, ki upravičeno ne morete koristiti dopusta in ki ne morete zagotoviti varstva za svoje otroke, najavite potrebo po pomoči pri varstvu na domu. Informacijski center, ki bo prevzemal klice, bo vašo potrebo zabeležil in preko sistema zaščite in reševanja občine vam bomo poskušali zagotoviti varstvo. 

Kot ste bili obveščeni s strani državnih organov, so upravičeni do takega varstva otroci do 4. razreda osnovne šole, katerih edini starš ali oba starša iz upravičenih razlogov ne moreta koristiti dopusta in za varstvo ne moreta poskrbeti na drug način. Upravičenost zaprosil za varstvo bomo preverjali. Prednost bodo imeli starši, ki opravljajo delo zdravnikov in medicinskih sester, ki so nepogrešljivi v zdravstvenih ustanovah in domovih za starejše ter zavodih za varovance s posebnimi potrebami, nato nepogrešljivi delavci v energetiki in komunikacijskih podjetjih, nepogrešljivih komunalnih in servisnih službah, oskrbi ter operativci v Slovenski policiji in Slovenski vojski.

 

Civilna zaščita Občine Logatec

Oglejte si tudi