Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Nadaljevanje otroške likovne šole JSKD Logatec in razstava v njej nastalih del – Korona papirčki netopirčki

Karantena je prekinila naše delovanje, hkrati pa je spodbudila ustvarjalnost in iskanje novih, inovativnih oblik in prilagoditev. Ob sproščanju ukrepov nadaljujemo s prilagojenimi oblikami delovanja.
Izbruh novega koronavirusa je prekinil tudi vse dejavnosti na logaški izpostavi JSKD, odpovedali smo vsa načrtovana srečanja, prireditve in izobraževanja; že za 18. marec načrtovano srečanje najmlajših otroških skupin »Rastemo skupaj«, dogodke ob Gregorjevem – medgeneracijsko ustvarjalno delavnico in odprtje razstave udeležencev otroške likovne šole, nato še zborovske revije in razstave. Izvedbo nedokončanega smo preložili v negotovo prihodnost. Po preklicu karantene smo 22. maja, v Galeriji Hiša sonca, brez odprtja in kulturnega programa, postavili otroško razstavo preimenovano v »Korona papirčki netopirčki«, kjer si jo je bilo ob upoštevanju varnostnih ukrepov mogoče ogledati  do 22. 6. Izbrane risbe in slike otrok nastale v likovni šoli JSKD pod mentorstvom Polone Pivk Mihevc so zelo kvalitetne, otroci so se veliko naučili, opazen je napredek vsakega posebej in škoda bi bilo, če jih ne bi mogli pokazati širšemu občinstvu. Tako smo zadevo prilagodili in razstavo objavili še na spletu, na občinski strani mojaobcina.si, na strani tedna ljubiteljske kulture: www.tlk.si in v spletni galeriji JSKD, kjer je bila vidna do zaključka šolskega leta. Preostala srečanja otroške likovne šole smo nadaljevali z delavnicami v naravi, prvič 27. maja, zaključno srečanje pa smo zaradi slabega vremena z 10.6., predstavili na torek 23.6. Prav tako smo v jesenski čas premaknili otroško razstavo na temo regijskega razpisa JSKD in Radia Slovenije »V objemu zvoka in slike« ter pevsko revijo odraslih. Prvič smo v živo izvedli tudi Regijsko srečanje JSKD za Osrednjo Slovenijo »V zavetju besede« 13.6. na Kmetiji Šinkovc na Medvedjem Brdu, pred tem so po drugih regijah potekala preko spleta. 

Karantena zaradi virusa je ohromila ustaljene oblike delovanja, obenem pa je spodbudila veliko ustvarjalnosti in inovativnosti pri iskanju novih možnih oblik izvedbe, številne dejavnosti so se preselile na splet, iznašli smo nove načine, kar pa je tudi dobro. Naučili smo se prilagajati situaciji in uporabljati nova orodja. Seveda dogodkov in druženj v živo ne more nadomestiti nobena spletna oblika – tudi te imajo svoje prednosti in slabosti, kar je od tega dobrega in uporabnega pa nameravamo ohranjati in razvijati tudi v prihodnje. Tudi za jesen je situacija še vedno negotova, stvari so precej »v zraku«, vedno moramo imeti še rezervni plan izvedbe, kar zahteva veliko fleksibilnosti. Sama to vidim kot priložnost, da se stvari premislijo, prečistijo, prenovijo in se kakšno stvar opusti ter se vnesejo nove ideje in svežina. 

Tanja-Pina Škufca

Oglejte si tudi