Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
2°C
SOB.
12°C
4°C
Oceni objavo

Na svetovni razstavi Expo Dubaj sodelovala tudi Občina Logatec

V januarju se je na svetovni razstavi Expo Dubaj predstavljala regija Osrednja Slovenija, ki je obiskovalce navduševala z inovativno in atraktivno predstavitvijo na Trgu Evrope. V okviru regijske kolesarske in čebelarske zgodbe, se je predstavila tudi občina Logatec.

Ljubljanska urbana regija se je predstavljala skozi številne atraktivne zgodbe. Na ogled je bila postavljena replika najstarejšega kolesa, starega približno 5200 let, ki je bilo najdeno na Ljubljanskem barju, obiskovalci paviljona so si lahko s svojimi mislimi preko nevro pitnika natočili kozarec vode ter si s pomočjo VR animacije ogledali Plečnikovo dediščino. Željni gibanja so se lahko s pomočjo kolesarske simulacije Simathlon zapeljali skozi vseh 25 občin Ljubljanske urbane regije, v Logatcu so se lahko popeljali po Planinskem polju med Lazami in Planino, med potjo pa so se seznanili še z naravnim rezervatom Jezerc in znamenitimi Zemljankami.

Največ pozornosti je bila deležna največja slovenska avtohtona čebela na svetu – kranjska sivka, ki v 90 % morfološko ustreza pravi čebeli. Čebela je replika 3D kranjice, ki se nahaja pred Čebelarskim centrom Slovenije v Lukovici, spremlja pa jo tudi skupni video regije, ki ponazarja izredno bogato čebelarsko zgodovino in znanje ter številne priložnosti, ki jih ta nudi. Občina Logatec pa se je v skupnem videu z naslovom Čebeli prijazna regija predstavila s  Čebelarskim društvom Logatec. Video z naslovom Čebeli prijazna regija je dostopen na sledeči povezavi: https://rralur.si/novice/cebeli-prijazna-regija-na-expo-dubaj/.


Oglejte si tudi